Vinícius és Adorján is utazik

Budapest |

A frissen honosított Vinícius Paulo bekerült a portugáliai vb-selejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott 23 fős, szűkített keretébe. Bernd Storck szövetségi kapitány a Videoton brazil születésű védője mellett további három újoncot, Eppel Mártont (Honvéd), Holman Dávidot (Debrecen) és az olasz II. ligás Novarában játszó Adorján Krisztiánt viszi ki a jövő szombati, lisszaboni találkozóra. Utóbbi a betegség miatt hiányzó Németh Krisztián helyére került.

Bernd Storck szövetségi kapitány
MTI-felvétel

„Az új kerettagok kitűnő benyomást tettek rám, így velünk utaznak Portugáliába. Viszont azoknak is köszönöm az egész heti kemény munkát, akik ezúttal végül nem kerültek be a Portugáliába utazó keretbe. Úgy vélem, a tapasztaltabb és a fiatal játékosok kitűnő egyveleget alkotnak a csapatban. Tegnap csatlakozott a többiekhez az Olaszországban légióskodó Sallai Roland (Palermo) és a Dániában szereplő Kalmár Zsolt (Bröndby)” – nyilatkozta Bernd Storck az mlsz.hu-nak.

A magyarok négy forduló után hét ponttal a harmadik helyen állnak a százszázalékos svájciak és a kilenc ponttal második portugálok mögött. Ha Storck csapata győz az Európa-bajnok otthonában, akkor előrelép a pótselejtezőt érő második helyre, vereség esetén viszont már ötpontos hátrányba kerül. (MTI)

Ajánló