Nem esett gól a DAC-Trnava derbin

Nem esett gól a DAC-Trnava összecsapáson, a labdarúgó Fortuna Liga 24. fordulójának kerületi rangadóján. Nem volt egy külösebben színvonalas mérkőzés, a DAC viszont már kilenc bajnoki óta veretlen.

Somogyi Tibor felvétele

Még el sem kezdődött a meccs, de a nagyszombati drukkerek már vulgáris magyarellenes bekiabálásokkal vétették észre magukat. A DAC Arénában majdnem telt ház volt, de az első félidőben kevés izgalmat éltek át a szurkolók. Az első tíz percben Jakubechnek kétszer is ujjheggyel kellett szögletre pöckölni a labdát, de utána főleg a két tizenhatos között zajlott a játék. A 27. percben Halilovic távoli lövését Slávik védte. Tíz perccel később Zsivkovics lágyan beívelt szabadrúgására nem volt érkező. A 39. percben a szerb jobbhátvéd távolról Šafranko elé ívelte a labdát, ám a fiatal csatár szemtől szemben a kapussal elszerencsétlenkedte a helyzetet, a labdával Jakubech fejét találta el.

A szünet után mindkét csapat afelé a kapu felé támadott, amely mögött a saját kemény magja állt, de a játék képén ez nem változtatott: meddő mezőnyjáték és néhány távoli kísérlet. A 65. percben Halilovic szabadrúgása nem sokkal ment Slávik kapuja mellé, a kapus mellett pedig egy söröspohár landolt. Halilovic tíz perccel később is próbálkozott, de a kapu közepébe tartó lövés nem okozhatott gondot Sláviknak. A 79. percben a hazai védelem összehozott egy lehetőséget Tambénak, de a kameruni csatár futtából nem találta el a kaput. A másik oldalon a 83. percben Ljubicic fejelt mellé. Két perccel később a hazai kapu előtt Šatka ügyetlenkedett, de Tambe nem élt a kínálkozó lehetőséggel.

A sárga-kékek sorozatban harmadszor döntetleneztek a bajnokságban, és már kilenc bajnoki óta veretlenek.

DAC-Trnava 0:0

Sárga lap: Halilovic.
Játékvezető: Glova, 6008 néző.

DAC: Slávik - Zsivkovics, Šatka, Huk, Davis - Ljubicic - Vida (90. Brašeň), Simon Pambou (78. B. Ľupták), Aluku, Pačinda (82. Mészáros A.) - Šafranko.
TRNAVA: Jakubech - Čögley, Greššák, Oravec, Janso - M. Tóth - Jirka, Halilovic (88. Yilmaz), Sloboda, Čonka - Tambe.

Címkék 

Ajánló