DAC: nyerni két remi után

Az ötödik helyezett nagyszombati Spartakot látja vendégül ma délután (15.20) a DAC a labdarúgó Fortuna Liga 24. fordulójában. A zsinórban nyolc bajnokin veretlen sárga-kékek két hazai döntetlen után (Ružomberok 1:1, Žilina 2:2) nyerni akarnak.

SITA-felvétel

„A listavezető zsolnaiak ellen együttesünk megmutatta lelki erejét, 0:2 után nem omlott össze – pedig a játékosoknak biztosan eszükbe jutott az őszi 0:6-os fiaskó –, hanem felállt a padlóról. Ugyanerre a csapategységre lesz szükség a jó játékerőt képviselő nagyszombatiak ellen is – mondta lapunknak László Csaba, a DAC vezetőedzője. – Stabilizálni akarjuk helyünket a tabellán, ehhez pedig nyernünk kell. Az utóbbi tétmeccseken rendre pontrúgások után kaptuk a gólokat, ami korábban nem volt ránk jellemző. Remélem, vasárnap jóval koncentráltabbak lesznek a játékosaink a rögzített helyzeteknél. Slávik és Vida rendbe jött, így számíthatok rájuk. Bízom benne, hogy az április 8-i, Slovan elleni derbin már Mervó Bence is pályára léphet.”

Két vereséggel kezdték a tavaszi szezont a nagyszombatiak (Michalovce 0:2, Senica 0:1), majd Aranyosmaróton döntetleneztek (0:0), egy hete viszont a Podbrezová otthonában 1:0-ra nyertek. A török származású osztrák Kubilay Yilmaz 349 perc után törte meg a Spartak élvonalbeli gólcsendjét.

Nagy érdeklődés előzi meg a rangadót, értesüléseink szerint közel hatezer jegy elővételben elkelt. Háromszázhúsz belépőt kaptak a nagyszombatiak, várhatóan ennyien jönnek el a meccsre.

Ősszel a DAC Aréna újjáépítése miatt mindkétszer Nagyszombatban találkozott egymással a két csapat, 2:1-es és 1:0-s hazai siker született. Az utóbbi, október végi meccsen debütált László Csaba a csallóköziek mestereként.

Legutóbb bajnoki mérkőzésen 2015 júliusában fogadta a DAC a Spartakot, és Pačinda duplájával 2:1-re győzött. Tavaly novemberben a Szlovák Kupa 5. fordulójában már a felújított dunaszerdahelyi stadionban Sarr hajrában lőtt góljával 1:0-ra győztek a sárga-kékek.

Az összecsapást Glova vezeti és a Dajto élőben közvetíti.

Címkék 

Ajánló