A gólt senki se látta, de jelzett a bíró „gól órája”

Rotterdam |
A gólvonal-technológiának köszönhette a Feyenoord, hogy 2-1-re legyőzte vasárnap a PSV Eindhovent a holland labdarúgó-bajnokság rangadóján.
TASR/AP-felvétel
A találkozó 82. percében, 1-1-es állásnál a hazaiak jutottak szöglethez, amely után Jan-Arie van der Heijden veszélyes fejesét nagy bravúrral védte a PSV kapusa, Jeroen Zoet. A hálóőr viszont nem figyelt arra, hogy a védés után felsőteste a gólvonalon belülre került, és a földön ülve magához ölelte a labdát, ami így, ha csak néhány milliméterrel is, de teljes terjedelmével áthaladt a gólvonalon.
 

 
Mindezt sem a találkozó játékvezetője, Bas Nijhuis, sem segítői nem vették észre, a vezetőbíró kezén lévő műszer – mely akkor jelez, ha gólt ér el az egyik csapat – azonban elkezdett villogni, így Nijhuis a kezdőkörbe mutatott. A listavezető Feyenoord ezzel a találattal győzött 2-1-re, így már 11 pont az előnye a címvédő, az Ajax mögött harmadik PSV-vel szemben.
 
„Mindent megtettem, hogy ne kapjak gólt, de a gólvonal-technológia azt jelezte, hogy ez nem sikerült” - mondta az esetről Jeroen Zoet.
 
A PSV balszerencséje, hogy jelenleg csak a Feyenoord stadionjában van gólvonal-technológia a holland első osztályban.

Ajánló