Bénes tétmeccsen is bemutatkozott

Először lépett tétmeccsen pályára a Borussia Mönchengladbach színeiben Bénes László. A doborgazi származású futballista a Greuther Fürth elleni kupameccs utolsó tizenegy percére állt be.

„Több mint hét hónapot vártam erre a pillanatra, úgyhogy nagyon örülök, hogy végre esélyt kaptam – mondta lapunknak a 19 éves játékos, aki a 79. percben Mahmoud Dahoudot váltotta. – Az a legfontosabb, hogy 2:0-ra nyertünk, és továbbjutottunk, mert a célunk, hogy bekerüljünk a döntőbe.”

A Fürth elleni sikerrel a Mönchengladbach a nyolc közé jutott, Bénes mérlege a mérkőzésen egy sárga lap és egy gólhelyzet. „A sárga lapra nem vagyok büszke, de a 90. percben volt egy helyzetem, amit be kellett volna rúgnom. Kicsit mérges is voltam magamra utána. Kaptam egy visszagurított labdát a 16-osra Thorgan Hazardtól, bal lábbal átvettem, és a hosszú sarokra lőttem, de a kapus megfogta. A csapattársak is mondták a meccs után, hogy ez az én szögem volt, az ilyen helyzeteket edzésen be szoktam rúgni. Kérdezték, hogyhogy most nem ment be. De azért ez volt az első meccsem, lehet, hogy ez is közrejátszott, nem tudom” – mondta az önmagával szemben mindig rendkívül kritikus Bénes.

Az U21-es válogatott futballista arról is nyíltan beszélt, hogy a mostani szereplése nem jelenti automatikusan azt, hogy a Bundesligában is bemutatkozhat. „Mindent megteszek ezért, minden nap keményen edzek, de most talán még nehezebb dolgom lesz a keretbe is bekerülni, mint eddig. Négy védekező középpályásunk van a csapatban, ebből kettő játszik, egy ül a padon, egy pedig, Strobl sokáig sérült volt. Ő tavaly végigjátszotta az összes meccset, most felépült, már a múlt héten is velünk edzett. Úgy néz ki, hogy ő visszakerül a keretbe. Nem mondom, hogy én ezzel automatikusan kikerülök a keretből, de bármi történhet” – magyarázta Bénes László.

Decemberben Dieter Hecking váltotta André Schubertet a Borussia kispadján, az új szakember pedig rendszeresen négyszemközt is elbeszélget a futballistákkal. Ezt a gyakorlatot főleg a fiatal játékosok dicsérik, akiknek sok önbizalmat adnak ezek a beszélgetések. „A korábbi edzővel szinte egyszer sem beszéltünk. Hecking minden játékossal külön-külön beszél, nemcsak azokkal, akik már régóta a csapatban vannak. Hetente egyszer mindenkire talál négyszemközt is időt, elmondja, mi tetszik neki, és mire kell jobban figyelni. Nekem azt szokta mondani, hogy sokat találgatok a pályán, és játsszak egyszerűbben, akkor sokkal jobb játékos lehetek. Ezek a megjegyzések sokat segítenek” – tette hozzá Bénes. (bt)

Ajánló