Kikaptak a szlovákok Ugandától

A szlovák labdarúgó-válogatott vereséggel kezdte az évet: a zömében a hazai élvonalban szereplő játékosokból összeállított ligaválogatott 3:1-re kikapott Ugandától Abu-Dzabiban.

Kép: Facebook/Slovenský futbalový zväz

Az Afrika-kupára készülő ugandaiak remekül kezdték a mérkőzést, és már negyedóra játék után 2:0-ra vezettek a vuvuzela-zümmögés közepette. Előbb az 5. percben Moses Oyola csavart a hálóba (a labda nagyon kellemetlenül pattant meg a földön, ezzel is megnehezítve Šulla kapus dolgát), majd tíz perc elteltével a védők kisebb elbambulása után Farouk Miya növelte az előnyt. A szlovákok az első játékrészben csak egyszer lőttek kapura, de Malec próbálkozása nem jelentett gondot az ugandai kapusnak.

A második félidőben a szlovákok rákapcsoltak, az 57. percben Vavro egy kipattanó labda után távolról átemelte a kapust, és 1:2-re módosította az állást. De amikor már úgy tűnt, hogy a szlovákok esetleg kiharcolhatják az egyenlítő gólt, Uganda ismét meglépett, Geofrey Massa fejesével a 77. percben már 3:1-re vezetett az afrikai válogatott, s végül ez is maradt a végeredmény. (onlajny.sk)

Ajánló