Szarka Ákos az NB I-ben folytathatja

Dunaszerdahely |
A DAC 26 éves csatára szívesen kipróbálná magát külföldön, nyárig van szerződése a sárga-kékekkel.
Nagy csatában Saláta Kornéllal az egyik Slovan elleni meccsen
Nagy csatában Saláta Kornéllal az egyik Slovan elleni meccsen
Somogyi Tibor felvétele
„Az NB I-ből a Diósgyőr és a Gyirmót keresett meg, vonzó számukra, hogy magyar nemzetiségűként könnyen megkapnám a magyar állampolgárságot. Ha megfelelő ajánlatot kapok, ha érzem, hogy hosszú távon számolnának velem, akkor a magyar állampolgárságért kész lennék lemondani a szlovákról is. Viszont úgy nem, hogy mondjuk fél évre kölcsönvesznek, és csak azután döntenek arról, hogy végleg szerződtetnek-e, mert ez a lehetőség is szóba került már az eddigi tárgyalások során – mondta lapunknak Szarka Ákos. – A diósgyőriekkel már többször egyeztettem, hamarosan leülök a gyirmótiakkal is. De nem én döntök, mert június végéig szerződés köt a DAC-hoz, emellett egyéves opció is szerepel a megállapodásban, amelyet, ha érvényesít a klub, akkor jövő nyárig a DAC játékosa maradok. Nem tagadom, a dunaszerdahelyi három és fél év után szívesen váltanék, s kipróbálnám magam az NB I-ben. Ha itt a lehetőség, jó lenne kihasználni. Még nem beszéltem a DAC-vezetőkkel, így nem tudom, mik a terveik velem. Ám eddig még egyáltalán nem jelezték, hogy hosszabbítani akarnának velem. Remélem, hamarosan egyeztetünk, akkor majd elválik, hogyan tovább.”
 
A magyar lapok szerint a Nyíregyháza is ajánlatot tett, ám ezt Szarka cáfolta. Úgy tudjuk, hogy a magyar csapatok mellett a cseh II. liga élén álló ostravai Baník is szívesen látná a támadót, ám ő szívesebben szerződne Magyarországra. Az ősszel sérülése miatt csak kilenc bajnoki mérkőzésen szereplő csatár három gólt rúgott.
 
Értesüléseink szerint a DAC megfelelő ajánlat esetén nem zárkózik el Szarka Ákos távozásától. 
Még egy hír a csallóköziek háza tájáról, az őszi idényben keveset játszó Róbert Polievka is váltani akar, a 20 esztendős szélső iránt a zsolnaiak, a nagyszombatiak és a Podbrezová érdeklődik.

Ajánló