Radványi csapatát Szencen fogadja a DAC

Dunaszerdahely |

Még csak az első három forduló programja biztos a DAC számára a labdarúgó Fortuna Liga 2016/17-es idényében.

Erik Pačindát beválasztották a Fortuna Liga elmúlt idényének álomcsapatába
fcdac.sk-felvétel
Az elmúlt napokban két különböző sorsolás is napvilágot látott a labdarúgó Fortuna Liga 2016/17-es idényéről. A Szlovák Labdarúgó-szövetség által kiadott közleményben, amely az első 11 forduló programját tartalmazza, a dunaszerdahelyi DAC – amelynek stadionja jelenleg átépítés alatt áll – mindig vendégként szerepel, a bajnokságot irányító Ligás Klubok Uniója által közzétett sorsolásban azonban a DAC hazai mérkőzéseinél Szenc van helyszínként feltüntetve. 
 
„Egyelőre csak az első három mérkőzés fix – mondta lapunknak Németh Krisztián, a DAC vezetőedzője. – Július 17-én Zsolnán kezdjük az idényt, velük megcseréltük a pályaválasztói jogot. Egy héttel később Nagyszombatban szerepelünk a sorsolás szerint, majd a Myjavát fogadjuk a szenci pályán. A többi fordulóról majd fokozatosan döntünk, néhány meccsnél ki lesz cserélve a pályaválasztói jog, néhányat pedig Szencen játszunk le, de ez még sok mindentől függ.”
 
Az első fordulóban biztosan vasárnap játszik a DAC, a zsolnai találkozó tévés mérkőzés lesz. A nagyszombati Spartak elleni mérkőzésnél egyelőre a július 24-i, vasárnapi időpont van feltüntetve, a Radványi Miklós vezette myjavaiak elleni találkozónál pedig augusztus 1., hétfő szerepel. „Ez még változhat, annak függvényében, hogy továbbjutnak-e ellenfeleink az Európa Ligában” – tette hozzá Németh Krisztián. 
 
Azt még nem lehet előre látni, mikor lehet újra meccset rendezni a felújított-átépített DAC-arénában.

Ajánló