Bontani kezdték az északi tribünt

Dunaszerdahely |

Csütörtökön az északi lelátó bontásával elkezdődött a dunaszerdahelyi DAC-aréna átépítése. 

Somogyi Tibor felvétele
„A terv szerint október 15-éig le lesz bontva az északi tribün, azaz az eredményjelzővel szembeni rész. Valamikor jövőre pedig megkezdődhet az új lelátó építése – tájékoztatta lapunkat Nagy Krisztián, a DAC sajtófőnöke. – Az is biztos, hogy a reflektorok április 16-áig állni fognak, a 27. fordulóban a DAC–Trenčín meccset még villanyfénynél játsszuk. Utána a reflektorok oszlopai is lekerülnek, a szezon hátralévő meccseire nem este kerül sor.”
 
Jövő nyáron elforgatják a pályát 90 fokkal, ehhez a jelenlegi keleti lelátót is le kell majd bontani. Az még nem tisztázott, a saját pályáján maradhat-e a DAC, vagy az új szezonban néhány meccset máshol kell játszania. 
 
Tavaly a várossal való megállapodás aláírásakor az új stadionnak kétféle verzióját mutatták be: az A változat egy 12 200 fős, a B változat egy 13 800 fős létesítménnyel számol. „A két verzió gyakorlatilag ugyanaz, csak a nagyobb stadionnál a sarkak is be vannak építve. Ha tehát elkészül a 12 200 fős stadion, azt igény esetén könnyű lesz átalakítani a 13 800 fős változatra” – tudtuk meg Nagy Krisztiántól. A stadion mindenképpen legalább 12 000 férőhelyes lesz, mivel így felel meg az UEFA 4. kategóriájának. 
 
A prezentáció nagyjából 1000 eurós költségekkel számolt egy ülőhelyre, vagyis az új DAC-aréna körülbelül 12 millió euróból készülhet el. 
 

Ajánló