Dráma után kiesett a DAC

Pozsony |

Tizenegyesekkel búcsúzott a DAC a kupától, a labdarúgó Slovnaft Cup elődöntőjének visszavágóján 1:0-s senicai győzelem után az erdőhátiak tizenegyesekkel nyertek.

(Somogyi Tibor felvétele)
Senica–DAC 1:0 (0:0), tizenegyesekkel: 6:5
Góllövők: Kóňa (66.)
Sárga lap: Pittner, Majtán, ill. Štepanovský, Sarr, Majerník, Pernecký, Michalík.
Piros lap: Polaček (74. DAC).
Játékvezető: Samotný, 1685 néző.
SENICA: Šulla -Pittner, Pavlík, Pillár, Opiela - Hušek, Kóňa - Hlohovský, Dolný, Kalabiška - Majtán.
DAC: Polaček - Turňa, Michalík, Kwin (46. Majerník), Szabó O. - Ljubicic, Horváth B. - Štepanovský (76. Pernecký), Sarr (68. Sesar), Brašeň - Szarka.
Az első meccsen 0:1, tj: Senica.
Az első mérkőzést a DAC minimális, 1:0-s előnnyel nyerte, így a Senicának kellett volna futnia az eredmény után. Ehhez képest az első félidőbem csak egy valamirevaló lövést tudtak felmutatni, azt is már a hosszabbításban.
 
Az erdőháti stadionban erős szél fújt, az első félidőben a DAC-ot segítette, a sárga-kékek próbálták is ezt kihasználni: Horváth Béla 40 méterről próbált kapura rúgni, Polaček meg majdnem kirúgásból indította Szarkát. A senicaiak tanácstalannak tűntek, a hazai drukkerke már negyedóra után fütyülni kezdtek - igaz, ezt elnyomta a DAC-tábor hangja. A hazaiak támadásainak sebességére jellemző, hogy a DAC térfelén bóklászó feketerigó el sem reppent, ha megindultak, legfeljebb kettőt odébb ugrott...
 
A dunaszerdahelyiek szervezetten védekeztek, és jól állították lesre a hazaiak leggólerősebb játékosát, Kalabiškát. A hazai kapu elé ritkábban jutottak el, de az első meccs eredményének tudatában nem is ez volt a fő feladatuk.
 
A szünet előtt egy szögletet követően Pavlík fejesét könnyedén megfogta a DAC kapusa, Kalabiška lövése pedig a kapu fölé szállt.
 
Fordulás után megélénkültek a hazaiak, ekkor már a szél is nekik kedvezett. A 49. percben Kalabiška ziccerét védte Polaček, majd Majtán ívelt az üres kapu mellé. Bár a Senica aktívabban játszott, a dunaszerdahelyi drukkerek rendíthetlenül énekeltek tovább - repertoárukat ezúttal speciális "poprádi" dalokkal aktualizálták: ”Vár a Poprád", "Poprádra menni".
 
Az 59. percben egy szöglet után Kóňa fejelt mellé, két perccel később Dolný pedig fölé. Az indulatok csak fokozódtak, amikor a Senicán amúgy is nagy népszerűségnek örvendő Szarka (egy éve ő törte el Kóňa lábát) szövegelésért sárga lapot kapott. A hazai drukkerek óriási szitokáradatot zúdítottak rá.
A 66. percben azonban már ujjongtak: egy szöglet után Kóňa talált a hálóba - 1:0. Nyolc perccel később Kalabiška kapott egy jó kiugratást a védők mögé, Polaček kifutott a 16-osból menteni, elkaszálta a hazai támadót - a bíró pedig kiállította a dunaszerdahelyi kapust. A cserekapus Pernecký Štepanovský helyett ment be. A helyzet sokkolta a dunaszerdahelyieket, es doppingolta a hazaiakat, de a rendes játékidőben már nem született gól, a ráadás perceiben Pavlík a kapu melle fejelt.
Jöhettek a tizenegyesek.
 
Majtán kezdte, belőtte. A DAC-ból Szabó Ottó volt az első, s hidegvérrel a hálóba emelt. Dolný következett, és a felső sarokba lőtt. De Brašeň sem hibázott. Kalabiška következett, ő is berúgta. Horváth Béla állt a labda mögé, és ő is magabiztosan értékesítette a büntetőt. Opiela jött, Pernecký majdnem megfogta, de ez is bement. Michalík azonban kirúgta a labdát a stadionból! Hlohovský eldönthette volna, de Pernecký védett! Szarka Ákos pedig belőtte, így folytatódott a sorozat.
Hušek lövését megfogta Pernecký, de Ljubicic is kihagyta! Pillár védhetetlenül lőtt a hálóba, Sesar lövése is becsúszott Šulla tenyere alatt. A csapatkapitány Kóňa is belőtte,  Turňa lövését azonban védte Šulla, így a Senica jutott a döntőbe.
 
A kupadöntőt május 1-jén játsszák Poprádon. 
 
 

Ajánló