Szlovákia vereséggel kezdett Helsinkiben

Helsinki |

Vereséggel kezdtek Kanada ellen Vladimír Vůjtek edző védencei a finn fővárosban zajló 76. Jégkorong-világbajnokságon.

Következő mérkőzésüket a hazaiak ellen játsszák, vasárnap, 16.15-kor.

Kanada – Szlovákia 3:2 (1:0, 2:1, 0:1)
Gólütők: 15. Benn (Getzlaf, Keith), 33. Eberle (Kane), 36. Ladd (OďReilly, Purcell) - 22. Tatar (Mikúš), 43. Bartovič (Bližňák, Haščák)
Játékvezetők: Brüggeman, Jablukov (mindkettő német) - Dahmen
(svéd), Selnin (orosz).

Csapatok

Kanada: Ward - Phaneuf, Vlasic, Murray, Keith, Schenn, Bouwmeester - Sharp, Tavares, Skinner - Eberle, Nugent-Hopkins, Burrows - Perry, Getzlaf, Benn - OďReilly, Ladd, Kane - Purcell

Szlovákia
Hamerlík - Sekera, Baranka, Graňák, Chára, Starosta, Vydarený, Kudroč, Sersen - Radivojevič, Kopecký, Hossa - Šatan, Surový, Hudáček - Miklík, Mikúš, Tatar - Haščák, Bližňák, Bartovič.

A szlovák csapat bátran kezdett a győzelemre esélyesebb ellenféllel szemben, de a kanadaiak a szlovák helyzeteknél erélyesen léptek fel, és rendre megszerezték a korongot, így a szlovákok jobbára védekezni kényszerültek. Az első gólt az első harmad 15. percében gyűjtötték be, Benn talált a kapuba.

A második harmadban Tatar jóvoltából sikerült egyenlíteni, de a kanadai fölény tartós volt, a második harmadot 2:1-re vitte az észak-amerikai együttes. A harmadik harmad elején Bartovič ütött gólt, de egyenlíteni nem sikerült a szlovák együttesnek.

Visszhangok
Zdeno Chára, csapatkapitány: Jobb eredmény is kijöhetett volna. Többet kell kapura támadnunk, és nyomást gyakorolni az ellenfél kapusára.

Miroslav Šatan, a csapatkapitány asszisztense: Sok jó helyzet volt, mely bizakodásra ad okot a bajnokság további részében. Először játszottunk ebben a felállásban, és éppen Kanadával, aki a legerősebb ellenfelek egyike.

Tomáš Tatar, az első hazai gól szerzője: Ez volt az első meccs, semmi sincs veszve. Szomorúak vagyunk, hogy egy pontot sem szereztünk, de ez motiválni fog a továbbiakban, Kanadával 3:2-t játszani nagy motivációs erő.

Milan Bartovič, a második szlovák gól szerzője: Ez volt az első meccs, és mindjárt az egyik legerősebb ellenféllel. Tele voltunk várakozással. Véleményem szerint kiegyenlített mérkőzés volt. Jó teljesítményt nyújtottunk. (SITA, TASR)

Ajánló