Bérlakások épülnek Vágsellyén és Érsekújvárban

Vágsellye/érsekújvár |

Kertvárosnegyedet alakítanak ki Vágsellyén, a szakiskola és a lovarda mögött.

Az érsekújvári Nyugat II lakótelep mögötti parcellán három blokkban negyvenhárom bérlakás épül
A szerző felvétele

Korszerű lakónegyedet alakítanak ki Vágsellyén a Vágkirályfai úthoz közeli telken, ahol mintegy kilencven családi ház épül. A vállalkozói elképzelést a legutóbbi önkormányzati ülésen hagyták jóvá a képviselők.

Szó volt továbbá arról, hogy száztizenhat városi bérlakás épül a járási székhelyen állami támogatással. Az alapozást várhatóan már idén októberben megkezdi a beruházó, és az első bérlők jövő nyáron költözhetnének be a lakásokba. Vágsellyén jelenleg két területen építenek bérlakásokat: a temetőhöz közeli, úgynevezett Mexikó téren, valamint a Vágvecse városrészben. A Vágvecse városrészben huszonnégy bérlakást építenek, a földszinten irodahelyiségek lesznek, a bérlők a földalatti garázsban parkolhatnak. A Mexikó téren lévő telket néhány éve vásárolta meg a várostól egy vállalkozó. Az üzlethelyiségek fölött több mint harminc lakás lesz. A vágsellyeiek örömmel fogadják, hogy újabb bérlakások és megvásárolható lakások is épülnek a városban, ám a közösségi oldalakon többen méltatlankodtak amiatt, hogy az ingatlanok egy részét nem az itt élő lakosoknak, hanem a vendégmunkásoknak szánják. Egyes értesülések szerint a vendégmunkásokat alkalmazó cégekkel az ingatlanok tulajdonosai előnyösebb szerződést köthetnek, mint a magánszemélyekkel. Egyre több példa van arra a járási székhelyen, hogy a két- és háromszobás lakótelepi lakásokat a tulajdonosok egész csoportnyi külföldinek adják ki. Érsekújvárban a közelmúltban adta át a város vezetése a beruházónak a Nyugat II lakótelep mögötti építkezési területet, ahol negyvenhárom bérlakás építését tervezik. Az A blokkban tizenhárom, a B blokkban tizenhét, a C blokkban tizenhárom lakás lesz. Érsekújvár önkormányzata az építésügyi tárcától, valamint az Állami Lakásfejlesztési Alaptól kapott támogatást a bérlakások felépítésére.

Az érsekújvári testület még tavaly év végén jóváhagyta a telek műszaki előkészítéséhez szükséges összeget, melyet a városi büdzséből fedeznek.

Ajánló