Lemosták a teret, máris akcióba léptek a falfirkászok

Pozsony |
Néhány hete kitisztíttatta a magisztrátus a Szabadság teret, de a lakosok helyett a vandálok élvezték a munka gyümölcsét – napokon belül újra falfirkák lepték el a frissen lefestett felületeket. 
A szerző felvétele
A város a Nivy autóbuszállomást építtető HB Reavisszal és civil szervezetekkel revitalizálta a főváros egyik szégyenfoltját. Kigyomlálták a közterületet, megmetszették a bokrokat, lefestették a padokat és a közvilágítás oszlopait, kitisztították a szökőkutat, kijavították a járdák, a lépcsők és a betonfalak hibáit. „Két napig maradt tiszta a tér, utána csirkefogók célpontja lett, akik összefirkálták” – panaszkodott Ivo Nesrovnal főpolgármester. 
 
A főváros ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a rendőrségen rongálás miatt, és a főpolgármester kijelentette, ezentúl alaposabban figyelik a közterületet. Biztonsági kamerákat szerelnek fel, a városi rendőrség gyakrabban járőrözik a tér környékén, az állami rendőrség segítségét is kérik. 
 
Megszólították a Szlovák Műszaki Egyetemet, a kormányhivatalt, a közlekedésügyi minisztériumot, a kávéház- és étterem-tulajdonosokat, működjenek együtt a közrend és a tisztaság megőrzéséért. „Újra kitisztítjuk a területet” – szögezte le Nesrovnal, aki a lakosokat arra kérte, ha rongálást látnak, jelentsék a rendőrségen. (béva)
 

Ajánló