A királyhelmeci iskola épületében lesz az óvoda

Királyhelmec |

Egy időre a magyar alapiskola épületébe költözik az óvoda Fábry utcai részlege, az ehhez szükséges átalakításokat már elvégezték.

Ebben a hónapban egyik óvoda sem működik, mivel a Kossuth utcai épületben napokon belül építési munkálatok kezdődnek, a Fábry utcait pedig szintén felújítják és átépítik. Pataky Károly polgármestertől megtudtuk, a Kossuth utcai rekonstrukció a 2016-ban 198 ezer euróért elvégzett modernizáció folytatása. Akkor erre a célra a környezetvédelmi alaptól kaptak támogatást, most ugyanebből a forrásból 231 ezer euró hozzájárulás érkezett. Az ajtó- és ablakcsere után most egyebek mellett a fűtési rendszert, valamint a villamosvezeték-hálózatot is felújítják. A munkálatok, melyek a kiírás szerint október 31-ig befejeződnek, a napokban kezdődhetnek el.

A Fábry utcai részleget szintén hasonló okokból kellett átköltöztetni az iskolába, ugyanis ez az épület egy 599 800 euró összköltségű rekonstrukció keretében újul meg. Mivel a beruházás során bővítik az épületet, a gyerekek elhelyezéséről gondoskodni kellett. Erre a célra a közeli magyar alapiskola megfelelt, de kisebb átalakításokat el kellett végezni. A szociális helyiségek kialakítását, illetve a kiszemelt helyiségek átalakítását a helyi közterület-fenntartó vállalat alkalmazottai végezték. A polgármester elmondása szerint az óvoda 10-12 hónapig itt marad, bár a tervek szerint a beruházást ennél rövidebb idő alatt is megvalósíthatják.

Ajánló