Két év múlva kinyithat a Galandia termálközpont

Galánta |

Hosszas huzavona után egyezség születhet a képviselők és a polgármester között, a jövő héten döntenek a fürdőről.

Több mint másfél éve zárták be a fürdőt
A szerző felvétele

2019 végén nyithat újra a Galandia termálközpont. A városi képviselő-testület szakbizottságai szerdán egyeztettek a javítási munkálatok időrendjéről. A jövő heti képviselő-testületi ülésen döntetnek az ügyben.

Július elején a pénzügyminisztérium levélben szólította fel a várost, hogy augusztus végéig tájékoztassanak arról, mikor nyit ki a több mint másfél éve zárva tartó termálfürdő. A tárca felhívta a figyelmet arra, hogy a vissza nem térítendő támogatásról szóló, 2005-ben aláírt szerződés értelmében a nyitástól számított 15 éven belül az építtető nem végezhet lényeges változtatásokat a projekten. A Galandiát korábban a rossz műszaki állapota miatt zárták be, azóta eltérő a képviselő-testület és a polgármester véleménye arról, mennyire súlyos a komplexum állapota. Több szakértői vélemény is készült a fürdő állapotáról, de csak most sikerült megegyezni arról, mikor nyithat újra a termálfürdő. Szerdán három szakbizottság, a pénzügyi, az építésügyi és a kereskedelmi egyeztetett a tervekről. „Elfogadták a megoldási javaslatunkat, amelyek szakértők terjesztettek elő” – nyilatkozta lapunknak Peter Paška polgármester. Hozzátette, egyelőre csak abban egyeztek meg, hogy 2019 decemberében újranyithat a fürdő. A további kérdésekről – a javítás költségeiről és a szükséges munkákról – minden bizonnyal a jövő heti képviselő-testületi ülésen egyeztetnek. Bíró László, a kereskedelmi bizottság elnöke közölte, teljesítették a minisztérium kérését, a jövő héten a képviselő-testület is jóváhagyja a döntést.

Korábban felmerült, hogy életveszélyes a fürdő, egyes szakvélemények szerint megroggyant a statikája. A hosszú kényszerszünet miatt a műszaki berendezések is berozsdásodhattak, és előfordulhat, hogy ezeket is ki kell cserélni.

Ajánló