Közlekedési káosz a Palatinus-tónál

Esztergom |

Nem tudnak közlekedni a Palatinus-tó környékén lakók, mert a strandra érkező vendégek közül sokan szabálytalanul parkolnak. 

A Palatinus strandja kedvelt pihenőhely
Képarchívum

Az esztergomi rendőrkapitányság a múlt hétvégén 49 szabálysértési feljelentést tett a tilosban várakozó sofőrökkel szemben – közölte a hídlap.hu.

Hétvégenként a vendégek száma gyakran meghaladja a parkolóhelyek számát, ezért többen szabálytalanul, a szűk utcákban parkolnak. A hídlap.hu Néveri Péter Edvárd rendőr századost idézve tájékoztatott arról, hogy a strandolók ezzel nemcsak az ott élőknek, hanem a közlekedőknek is gondot okoznak. A rendőrkapitányságon már a busztársaság is jelezte, hogy a keskeny utcákban parkoló autók akadályozzák a buszok áthaladását.

A Palatinus-tó Magyarország egyik legtisztább vizű tava. Közigazgatásilag Esztergom területén fekszik. Nevét a Budapestről kijáró fürdőzőknek köszönheti, akik szerint a vize olyan jó minőségű, mint a fővárosi Palatinus Strandfürdőé. A igényesen kialakított tóparton búvárbázis, röplabda-, kézilabda- és strandfoci pálya is várja az aktív pihenés kedvelőit.

Ajánló