Somorján és Dunaszerdahelyen is lecsapott a vihar

Dunaszerdahely |

A tegnap esti vihar okozta károk elhárításával indult a nap a Dunaszerdahelyi járás városaiban. Fákat döntött ki, ágakat és villanyvezetékeket szakított le asz orkán erejű szél.

A Szent István tér előtti parkban már kora reggel elkezdték a leszakadt ágak eltakarítását
A szerző felvétele

Tegnap este 11 óra előtt csapott le a vihar, amely a fővárosban is nagy károkat okozott, több helyen még most is tart a károk elhárítása és akadozik a forgalom. Somorján és Dunaszerdahelyen is fákat döntött ki az orkán erejű szél. Nagy József, a somorjai Arrea közterület-fenntartó vállalat igazgatója az ujszo.com-nak elmondta, hogy az anyagi károk ugyan nem jelentősek, de napokig eltarthat a kidőlt fák eltakarítása. Volt, ahol tetőre zuhantak, máshol autókat rongáltak meg a leszakadó ágak. Somorja egyes részeiben csak a reggeli órákban állt helyre az áramellátás. Dunaszerdahelyen reggel hétkor már a Szent István tér előtti parkban dolgoztak a munkások. Itt több díszfát kicsavart a szél, a nagyobb fákról óriási ágakat szaggatott le, de a város többi részében is károkat okozott a vihar. Bős környékén az utakra dőlt fák akadályozták a forgalmat.


A szerző felvétele

A Pozsonyi kerületben 132, a Nagyszombatiban 110 esethez riasztották a tűzoltókat – tájékoztatott a tűzoltóság a közösségi portálon.

Ajánló