Tragikus baleset történt Perbeténél, két rendőr meghalt

Perbete |

Két vasúti rendőr (34 és 39 évesek) veszítette életét abban a közúti balesetben, ami délelőtt 11 óra tájban történt a Perbete és Bajcs között. 

Fotó: facebook

Renáta Čuháková, Nyitra megyei rendőrszóvivő tájékoztatása szerint a rendőrök Érsekújvárból párkányi szolgálati helyükre tartottak, amikor vélhetőleg jobból, egy mellékútról beléjük hajtott egy Suzuki személygépkocsi. Az ütközés következtében a szolgálati Kia Ceed áttért a szemközti sávba, ahol egy Peugeot Boxer furgonnak csapódott. A Suzuki az ütközés után az árokban kötött ki.

 
 
 

A két rendőr helyszínen belehalt súlyos sérüléseibe, a balesetben további öt személy sérült meg, köztük egy gyerek – tájékoztatott Boris Chmel, az országos mentőszolgálat szóvivője. A Suzukiban két felnőtt és két gyerek, a teherautóban három felnőtt utazott. A több személyt a tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk a járművekből. A mentésbe négy mentőautó és mentőhelikopter is bekapcsolódott, a súlyosan sérült gyermeket helikopterrel szállították a pozsonyi egyetemi gyerekkórházba.

Kimondottan tragikus ez a hét a rendőrség számára, hétfőn a D2-es autópályán és szolgálatot teljesítő rendőrt sodort el a gépkocsi, aki egy korábbi baleset helyszínét biztosította. A 48 éve rendőr a kórházban belehalt sérüléseibe.

A rendőrség fokozott óvatosságra int mindenkit az utakon, a nagy melegben könnyebben lankad a figyelem, hamarább rátör az emberre a fáradtság. (vkm, topky.sk)

 
 
 

Ajánló