Hiába a tiltakozás, épül az áruház

Érsekújvár |

Elkezdődött az új bevásárlóközpont építése. A lakosok korábban petícióban tiltakoztak a Nyitra-parti lakótelepet és a kertvárost elválasztó zöldterület beépítése ellen.

A szerző felvétele

A lakótelep és a kertváros szélén ez volt az egyetlen nagyobb kiterjedésű zöldterület. A beruházó cég kötelezte magát, hogy felújítja az utakat, és több mint száz férőhelyes parkolót nyit a centrum közelében. A Nyitra-parti lakótelepen évek óta komoly gondokat jelent a parkolás. Érsekújvár önkormányzata az Avalon Consulting Kft.-nek adta el a telket, a parcella eladásáról 2013 februárjában döntött a testület. Szeptemberben írták alá a felek az adásvételi szerződést, a vételár 257 ezer euró volt. A beruházó 122 parkolóhelyet épít a közelben, áthelyez és felújít két autóbusz-megállót, továbbá saját költségen végzi el a tereprendezést és a parkosítást. A fákat még 2014-ben kivágták a Vajanský és a Janko Kráľ, valamint az Orgona utca közötti területen. A befektető kötelezte magát, hogy tizenhat facsemetét, valamint bokrokat és virágokat ültet ki a bevásárlóközpont közelében. A beruházás ellen elsősorban azok tiltakoztak, akik korábban ide jártak kutyát sétáltatni, valamint a kertvárosban élők, akiket zavar a zaj és a por.

A telek eladásáról még a korábbi testület döntött. A környéken lakók azt mondták, attól tartanak, hogy a központ megnyitását követően még sűrűbb lesz a forgalom.

Ajánló