Szolgálati Audi helyett óvodafelújítás Dunaszerdahelyen

Dunaszerdahely |

Lemondott az új Audi A 6-os szolgálati limuzinról Hájos Zoltán polgármester. Az autóra szánt pénzt a Barátság téri óvoda felújítására csoportosították át.

Hájos Zoltán
Somogyi Tibor felvétele

Felbontotta a polgármester az új szolgálati luxusautó vásárlásáról szóló szerződést.

Korábban heves indulatokat váltott ki a városban, amikor kiderült, hogy a polgármester egy drága, 131 ezer euró értékű limuzint lízingelne szolgálati autóként. Az autóra szánt tételt a városi hivatal szolgáltatásai közé sorolták. Hájos Zoltán korábban azzal érvelt az autóvásárlás mellett, hogy jut rá pénz, mert jók a város gazdasági eredményei, továbbá hogy a hosszú utakon fontos a biztonságos autó. Később azonban meggondolta magát. Ezt Hodosy Szabolcs, a költségvetési bizottság elnöke jelentette be az e heti képviselő-testületi ülésen. A polgármester levélben kérte a bizottságot, hogy a költségvetés-módosítás keretében a szolgálati kocsi „2017-es lízingjével kapcsolatos fel nem használt pénzösszeget, azaz 15 ezer eurót, amely a városi hivatal szolgáltatások tételében szerepel, csoportosítsák át a Barátság téri óvoda felújítására” – idézte a levelet Hodosy. Az óvoda felújítását a szülők kérésére – akik korábban petíciót indítottak az ügyben – sorolták a beruházások közé.

A rendkívül rossz állapotban levő óvoda rekonstrukciójára összesen 70 ezer eurót különítettek el a költségvetésből. A Kodály Zoltán Alapiskolára 72 ezer, az Október utcai óvoda felújítására 90 ezer eurót szánnak.

Ajánló