Felborult és a patakba dőlt egy katonai teherautó, 17 katona megsérült

Močiar |

Felborult és a patakba dőlt egy Tatra 815 típusú katonai teherautó a močiari katonai létesítmény mellett, 17 katona megsérült - tájékoztatott a védelmi minisztérium szóvivője, Danka Capáková.

Rendőrségi felvételek
A baleset csütörtökön délután 15.15-kor történt Jalná község határában, egy erdei úton. A Tatrát egy 31 éves férfi vezette. Egy kanyarban egy biciklist került ki, aki az út bal szélén állt. A teherautó jobb első kerekével lehajtott az útról, ennek következtében felborult és a patakba dőlt.
 
 
A balesetben a légierőnél szolgálatot teljesítő katonák sérültek meg, hatan súlyosan, köztük egy nő. A teherautóban a sofőrrel együtt összesen húszan utaztak.
 
A három legsúlyosabb sebesültet helikopterrel szállították a nyitrai, illetve a besztercebányai kórházba. Egy 32 éves és egy 29 éves férfinak a mellkasa és a gerince, egy 36 éves nőnek a feje sérült meg, ő rövidebb időre az eszméletét is elveszítette.
 
 
Az üggyel a védelmi minisztérium válságstábjának megbízott főnöke, Marián Saloň államtitkár foglalkozik, mivel a védelmi miniszter jelenleg Brüsszelben tárgyal. A baleset körülményeit a garamszentkereszti járási rendőrség vizsgálja a katonai rendőrséggel együttműködve. Általános veszélyeztetés ügyében indítottak eljárást.

Ajánló