Jó befektetés az egyetemi diploma

Pozsony |

Mi alapján válasszunk pályát? Melyek a legjobban fizetett állások, és egyáltalán, megéri tanulni? A Trexima piackutató és tanácsadó társaság legújabb elemzése többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ.

Illusztrációs felvétel
Képarchívum
Jól fizető szakmák

Középiskolai végzettség:

Gépek üzemeltetése, poligráfia, fémipari munkás, kohászat, vasgyártás, gazdasági informatika, építészeti technikus, számvezérlésű gépek műszerésze, hidraulikus rendszerek, elektroműszerész, autójavítás.

Felsőfokú végzettség:

Programozói és információs rendszerek, szoftvermérnök, aneszteziológia, szülészet, nőgyógyászat, statisztika, elektronika, villamos energia, mezőgazdasági és erdészeti gyártás, vegyészmérnök, analitikai kémia, gazdasági informatika, könyvelés, elektronika, távközlés.

(Forrás: Trexima)

„A pályaválasztás vagy a pályamódosítás előtt állóknak két olyan fontos kérdést kell tisztázniuk, amelyek elősegíthetik őket döntésük meghozatalában. A legfontosabb, hogy felmérjék az erősségeiket és képességeiket, másrészt, meg kell találniuk azt a pozíciót, amely fejlesztheti az adottságaikat, és amelyben a maximumot tudják kihozni magukból. A lényeg, hogy próbáljanak olyan szakmát választani, amelyben a legjobban kiteljesedhetnek, és élvezzék, amit csinálnak” – vallja Mihály Géza, a Trexima vezérigazgatója. A szakemberek szerint a jó pályaválasztáshoz három kérdést kell megválaszolnunk: milyen képességeket, tulajdonságokat igényel a pálya, milyen képességekkel rendelkezik a pályaválasztó, és reális-e a választás. Az első két kérdés megválaszolásához sok segítséget nyújt a www.istp.sk weboldal, amely Szlovákiában a szakmák világának a legátfogóbb rendszere.

Döntési stressz

Csaknem minden második pályaválasztás előtt álló fiatalt érint a „kapuzárási pánik”. Félnek döntést hozni, mert nem tudják, hogy jó utat választanak-e, tényleg az lesz-e belőlük, akik valójában lenni akartak. A jó hír, hogy már hosszabb ideje léteznek olyan pályaválasztási tanácsadó irodák, munkapiaci adatbankok, amelyek segítik a fiatalokat döntéseik meghozatalában. Emellett vannak olyan tesztek is, amelyek segítségével felmérhetik a képességeiket.

Megéri tanulni

A szakma kiválasztásánál nem árt megismerkedni a szlovákiai munkapiac elvárásaival, ehhez sok segítséget nyújthat a Trexima szakemberei által kifejlesztett „munkaerő ára” elnevezésű információs rendszer, amely megtalálható a www.mzdovecentrum.sk weboldalon. A portál aprólékos elemzést kínál a fizetések szakmák, végzettségi szint, nem, kor, ágazat és egyéb szempontok szerinti alakulásáról. Az adatok összehasonlításából kitűnik, hogy a szakközépiskolai végzettséggel rendelkező foglalkoztatottak havi nettó átlagkeresete 754 euró, ami 218 euróval több az általános iskolát végzett alkalmazottak kereseténél. A felsőfokú mesterképzési diplomával rendelkező foglalkoztatottak havi átlagkeresete 383 euróval haladja meg a középiskolai végzettséggel rendelkező személyek bérét. Havi bruttó átlagkereset tekintetében, a felsőfokú végzettséggel rendelkező munkavállalók 825 euróval keresnek többet, mint a csak általános iskolai bizonyítvánnyal rendelkező személyek. Havi nettó keresetben ez a különbség 574 eurót tesz ki. A fenti elemzések is alátámasztják, hogy megéri tanulni, hiszen a végzettségi szint növelésével párhuzamosan emelkednek a fizetések, és sokkal jobbak az elhelyezkedési lehetőségek is.

Hiányszakmák

Mivel semmi sem állandó, így a munkapiaci igények is változnak. A Trexima elemzői szerint a szakma kiválasztásánál nem árt mérlegelni a saját elvárásainkat, képességeinket, tanulmányi érdekeltségeinket, mi motivál és mi az a szakterület, ami legjobban érdekel. Ne tanuljunk olyan szakmát, amiből túlképzés van, hiszen ezzel csak az állástalanok népes táborát gyarapíthatjuk. Szlovákiában a munkáltatók 44 százaléka küzd szakemberhiánnyal. Jelentős hiány van a műszaki végzettséggel rendelkezőkből, de problémát jelent az orvosok, egészségügyi ápolók pótlása is. Hiány van továbbá az IT-szakemberekből, éttermi dolgozókból és sofőrökből. A műszaki végzettségű hallgatók iránt nagyon nagy a kereslet. Egy jó szakembernek a munkaadók az átlagosnál magasabb bért adnak. Ráadásul őket már a tanulmányaik során igyekeznek kiválasztani a vállalatok egy-egy szakmai gyakorlat vagy képzés során. (mi)

Ajánló