Felújítják a távfűtést a galántai Északi lakótelepen

Galánta |

A rendszer cseréjével kapcsolatos munkák szeptember elején fejeződhetnek be.

A túlzott hőveszteség és a gyakori meghibásodások miatt van szükség a lakótelep távfűtési rendszerének modernizálására
Peter Nagy felvétele

Az Északi lakótelepet ellátó távfűtési rendszer teljes rekonstrukciójára készülnek Galántán. A munkálatok áprilisban a termikus csatorna megnyitásával kezdődnek.

„A rendszer nem megfelelő műszaki állapota, a túlzott hőveszteség és a gyakori meghibásodások miatt még idén szükség van a teljes rekonstrukcióra” – olvasható Galánta honlapján. A csövek cseréje május második felében valósulhat meg. A szerződés szerint az elosztórendszer rekonstrukciója szeptember elején fejeződhet be. Ezután a zöld területek kialakítása következik: parkosítanak, fákat, bokrokat ültetnek. A beruházást a Galantaterm városi vállalat végzi. A Galantaterm volt az elsők egyike, amely 1996-tól Szlovákiában a geotermikus energiát kezdte használni a fűtés és a meleg víz előállítására. Az így előállított hőt és meleg vizet a lakótelepeken, a közeli épületekben, a kórházban és a rendelőintézetben használják.

A felújítás után minden felhasználónak külön ellátórendszere lesz, ellentétben a korábbi megoldással, amikor a tömbház lakóinak közös hőelosztójuk volt a lakóház pincéjében.

Ajánló