Jégstadion épülhet Nagykaposon

Nagykapos |

Azzal keresték meg a település vezetését a Szlovák Jégkorongszövetség képviselői, hogy egy országos projekt keretében szívesen építenének jégstadiont a városban.

A Fürdődomb utcai parcella minden szempontból megfelel a követelményeknek
A szerző felvétele

Petrikán Péter, Nagykapos polgármestere elmondta, a testület egyhangúlag támogatja a tervet. A kiírás szerint a szövetség vállalná a beruházás teljes költségét, valamint a létesítmény működésével kapcsolatos kiadásokat is. A városnak csupán megfelelő parcellát kell találnia, melyen a minimum 76x56 méter alapterületű játéktér elférne. Ezt a földterületet a város szimbolikus összegért negyven évre adná bérbe a beruházónak. A településnek ugyanakkor azt is vállalnia kellene, hogy havonta minimum 60 órára bérbe venné a létesítményt. A sportközpontban egyébként a nyári hónapokban különféle sporteseményeket, valamint kulturális rendezvényeket lehetne rendezni.

A polgármester tájékoztatása szerint a város vezetése – ezekkel a feltételekkel – szívesen állt a kezdeményezés mellé, már csak azért is, mert saját források felhasználásával szeretett volna fedetlen jégpályát kialakítani. Ennek költségei azonban túl nagy terhet róttak volna az önkormányzatra. A Fürdődomb utcában találtak olyan területet, mely városi tulajdonban van, és az elvárásoknak megfelelően a közelében más sportlétesítmények, műfüves pálya, skateboardpálya és futballstadion, valamint megfelelő számú parkolóhely is van.

Ajánló