VIDEÓ: Eszméletlenre rugdosták a rendőrök a meglőtt lányt

A Nový Čas internetes kiadása nyilvánosságra hozta a nagyszombati rendőrök brutális beavatkozásáról szóló teljes videót. Figyelem: csak 18 éven felülieknek és erős idegzetűeknek ajánlott!

Fotó: čas.sk
Az esetről augusztus elején jelentek meg az első információk. Eszerint a rendőrök üldözőbe vettek egy autót Nagyszombatban, amit egy 22 éves lány, Michaela vezetett. Az üldözés közben 13 lövést adtak le a gépkocsira, kettő el is találta a sofőrt a mellkasán és a fülén.
 
Miután a gépkocsi megállt, és a sofőr, valamint három utastársa - mind nők - kiszálltak az autóból, a rendőrök brutálisan rátámadtak a 22 éves lányra, a fejét és a mellkasát rugdosták. Korábban a rendőrség csak a felvétel egy részét tette közzé, melyből a brutális rendőri beavatkozás kimaradt.
 
Michaela állítólag tudatmódosító szer hatása alatt vezette a gépkocsit. Ellenállást viszont nem tanúsított, nem is tanúsíthatott, hiszen meglőtték. 
 
A belügyminisztérium közleménye szerint  a videón látható rendőrök ellen eljárást indítottak hivatali hatáskörrel való visszaélés ügyében. Négyől tíz évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak. (cas.sk, aktuality.sk)
 

Ajánló