Holtrészeg volt a rendőrök elől menekülő sofőr

Somodi (Drienovec) |

2,59 ezreléknyi véralkoholszintet mutattak ki a boncolás után annak a 33 éves sofőrnek a szervezetében, aki a rendőrök elől menekülve tegnap frontálisan ütközött egy furgonnal Somodi mellett, és a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Rendőrségi felvétel
A rendőrök Mecenzéf (Medzev) után lettek figyelmesek a cikkcakkaban haladó Kia Cee'd típusú gépkocsira. A gyanús autót közúti ellenőrzés céljából megállították, a sofőr át is adta a szükséges iratokat, de amikor a rendőrök alkoholtesztnek akarták alávetni, gázt adott. A rendőrök üldözőbe vették. 
 
A menekülő sofőrnek egy rendőrautó állta el az útját Szepsiben, de sikerült azt kikerülnie, és Somodi felé száguldott tovább. Somodi után, Torna irányában áthajtott az ellenirányba, ahol összeütközött egy szembejövő, Fiat Ducato típusú furgonnal.
 
A személyautó 33 éves sofőrje a helyszínen életét vesztette, a furgont vezető 30 éves férfi könnyebb serüléseket szenvedett. Utóbbi alkoholt nem fogyasztott.  
 
A baleset során keletkezett kár összege eléri a 23 ezer eurót. A rendőrség hivatalból eljárást indított emberölés ügyében.

Ajánló