Szigorúbban ellenőrzött projektek

Léva |

Módosították a városi támogatással, pályázatokkal kapcsolatos általános érvényű rendeletet a legutóbbi önkormányzati ülésen, a változások elsősorban az idegenforgalom fejlesztésével, a turizmussal kapcsolatos beruházásokat és rendezvényeket érintik.

Kiállítások megrendezését is támogatják
A szerző felvétele

A módosított rendelet január 3-án lépett érvénybe. Elsősorban azoknak a pályázati kérelmeknek a körültekintőbb elbírálását jelenti, melyek a kerékpárutakkal, a geotermális furattal, a vidékfejlesztéssel, a borutakkal, a gasztronómiai és ökológiai turizmussal kapcsolatosak. Ide tartoznak továbbá a város hazai és külföldi népszerűsítésére irányuló különféle közösségi rendezvények. A városi költségvetésből támogatást kérő fizikai személyek, valamint civil szervezetek és vállalkozók február 28-ig küldhetik be pályázataikat. Mostantól tanúsítványt kell felmutatniuk a kérelmezőknek arról, hogy korábban nem követtek el visszaélést uniós pénzekkel, különféle dotációkkal kapcsolatban. A sikeres pályázó köteles meghívót küldeni a városházára arra a rendezvényre, melynek megszervezéséhez támogatást kapott, és jelentést kell kidolgoznia a rendezvényről, a támogatás konkrét felhasználásáról.

A városi rendelet módosítása szerint a kérelmező csak egy pályázatot nyújthat be, ha több kérelmet ad be a városházára hasonló rendezvényekre, beruházásra, akkor egyik kérelmét sem bírálják el. Az utóbbi módosítás azonban csak október 31-én, a 2018-as idegenforgalmi pályázatok elbírálásakor lép érvénybe.

Ajánló