Több százan vettek búcsút Leonától

Érsekújvár |

Az óév utolsó napján, életének 32. évében hunyt el Leona Kočkovičová Fučíková, a közszolgálati Szlovák Rádió és Televízió (RTVS) érsekújvári régióbeli tudósítója, feleség és két kislány édesanyja. 

Közös munkánk során készült ez a felvétel, minden régiós kollégával szoros, baráti kapcsolatban volt, emlékét megőrizzük
Száz Ildikó felvétele

Ma több százan vettek tőle búcsút az érsekújvári temetőben. Családja, barátai és kollégái kísérték el utolsó útjára a tehetséges riportert, aki a helyi televízióban kezdte a pályafutását, majd a JOJ TV híradásában láthatták a tudósításait.

Klein Ottokár, Érsekújvár polgármestere, kollégái és gyerekkori barátai gyászbeszédükben kiemelték közvetlenségét, életszeretetét, humanizmusát. Az emlékezésekből kiderült, hogy amikor a bősi menekültek táborában forgatott, az előtte való napon egy éjszaka alatt egy autónyi adományt gyűjtött a rászorulóknak. Amikor a gyermekét a kocsijában felejtő édesapáról forgatott profi újságíróként híranyagot, a hazafelé vezető úton meg sem bírt szólalni a megrázkódtatástól. Dicsérték korrektségét, empatikus hozzáállását.

Leona az év utolsó napjait a családjával töltötte, síeléskor lett rosszul, a besztercebányai kórházba szállították, vérvételkor derült ki, hogy súlyos beteg. Életét már nem tudták megmenteni. (szaz)

Ajánló