Hatékonyabban használják a termálvizet

Érsekújvár |

A történelmi lovarda épületét és a főtéri Panoráma éttermet a városi Novovital cég üzemelteti.

A képviselők rendszeresen terepszemlét tartanak a városi cég által üzemeltetett létesítményekben
A képviselők rendszeresen terepszemlét tartanak a városi cég által üzemeltetett létesítményekben
A szerző felvétele
Elkészültek a termálfurattal kapcsolatos legújabb elemzések. Ľudovít Lebó, a városi Novovital cég igazgatója a legutóbbi önkormányzati ülésen arról tájékoztatta a képviselőket, hogy ha a furatból szállítanák a hőt, a természetes energiaforrásnak köszönhetően 5-6 fokkal melegebb lehetne a medencék vize.
 
A Tatárik Emil Strand fejlesztésére első körben mintegy 400 ezer eurót szánnak a büdzséből. A Novovital cég vezetése olyan komplex fejlesztést tervez, mely Ľudovít Lebó szerint hat éven belül megtérül. Bóna Bertalan képviselő tudni szerette volna, hogy ha a városi Novovital cégnek a császári-királyi lovarda üzemeltetéséből, bérbeadásából, valamint a főtéri kultúrházban lévő Panoráma étterem működtetéséből is van bevétele, miért nincsenek erről gazdasági elemzések. A Novovital vezetése ezt azzal magyarázta, hogy járulékos szervezetként vállalkozói tevékenységet is végeznek, a fő tevékenységet fedezik a költségvetésből. Az egyéb komplexumok üzemeltetésével járó nyereséget is a fő tevékenység finanszírozására fordítják, mert erre nem elegendő a várostól kapott támogatás. A Panoráma üzemeltetésére sem kapnak támogatást a városi költségvetésből. A lovardában olyan városi rendezvényeket is tartanak, melyekből nincs bevétele a cégnek. A Novovital üzemelteti az érsekújvári brikettüzemet, a fedett uszodát a Relax komplexumban, melyet már korszerűsítettek, kezelése alá tartozik továbbá a nyugdíjasok klubja, valamint a városi sportcsarnok, ahol az öltözőket és a padlóburkolatot újítanák fel.
 
A városi cég a jövő évi költségvetésből 464 ezer eurót kap, ebből 400 ezret fordítanak a strand korszerűsítésére, 7 ezer eurót a lovarda körüli zöldterület karbantartásához szükséges műszaki eszköz vásárlására.
 

Ajánló