Út- és járdafelújítások lesznek Párkányban

Párkány |
Rendkívüli ülésen hagyta jóvá az önkormányzat a jövő évi költségvetést, amelynek tárgyalásakor elfogadták a beruházási tervet is.
A Nánai út
A Nánai út
„A tervet az előterjesztett formában fogadta el a testület. A listát a képviselők kiegészítették a Szent Imre tér felújításához szükséges projektdokumentáció kidolgozására szánt 12 ezer eurós tétellel” – tájékoztatta lapunkat Folk Róbert, a beruházási tervet beterjesztő városfejlesztési osztály vezetője. 
A város 1800 eurót hagyott jóvá az Ady utca forgalmi rendjének megváltoztatásával kapcsolatos projektdokumentáció kidolgozására. 1700-at arra, hogy elkészülhessen a Mária Valéria hidat és a Sétálóutcát összekötő kerékpárút projektdokumentációja. Mivel ez az útszakasz nagyon forgalmas, a kerékpárutat a járda és az úttest közé eső zöldsávban akarják kiépíteni. A városközpontban két járdaszakaszt is szeretnének felújítani. Az egyik a Sobiesky utca 2–8 közé eső járdafelület, amely eső után használhatatlan, a másik a Duna-sétányt és az Aqurio bevásárlóközpontot összekötő Fő utca 35–55 között lévő járdarész. Ez utóbbi befejezését évek óta tervezik. Az ezzel kapcsolatos projektdokumentáció kidolgozására 1900, illetve 2000 eurót hagyott jóvá az önkormányzat. A testület 1600 eurót hagyott jóvá annak az esővíz-elvező rendszerrel kapcsolatos projektdokumentációjának a kidolgozására, mely a Convertis cég előtti földterülettel kapcsolatos problémát oldaná meg. A cég cserébe átvállalná a járda kialakításának költségeit. A Bartók utcán a Teraszok I. lakótelepen élők részére parkolókat alakítanak ki. Az ehhez szükséges projektdokumentáció kidolgozása 1900 euróba kerül. 12 000 eurót hagyott jóvá a testület a szabadidőközpont B, C és D pavilonjának hőszigetelésével kapcsolatos projekdokumentációra. A többi pavilon hőszigetelését a következő évekre tervezik. A Hídőrház felújításával kapcsolatos terv kidolgozására 9000 eurót hagytak jóvá. Jó hír a Nánai úton élőknek: a város 15 500 eurót hagyott jóvá a járdák rekonstrukciójával és a hiányzó járdaszakaszok pótlásával kapcsolatos projektdokumentáció kidolgozására. Erre a város – a Szent Imre tér felújításával kapcsolatos tervet is beleértve – 59 400 eurót hagyott jóvá. „Tetszik ez az irány és ez a filozófia. Olyan konkrét tervekre hagytunk jóvá pénzt, amelyek a közeljövőben nagy eséllyel megvalósulhatnak” – mondta Lengyel Attila (Híd) önkormányzati képviselő. 
A testület 70 ezer eurót szavazott meg a Renner-öbölhöz közeli garázsokhoz vezető út rekonstrukciójára. 50 ezer eurót az Enerbyt kezelésében levő épületek és 30 ezer eurót a városháza felújítására, 20 ezer eurót a konténerek alatti területek aszfaltozására. A konkrét tervek megvalósítására összesen 170 ezer eurót hagytak jóvá. A projektdokumentációk előkészítésére és ez utóbbi négy tételre (útfelújítás, épületfelújítás, a városháza felújítása, aszfaltozás) összesen 229 400 eurót szánnak.
 

Ajánló