Bővítik a kutyamenhelyt Nagykaposon

Nagykapos |

Bővíteni fogják a Feketemező (Čierne Pole) felé vezető út mellett kialakított kutyamenhelyt Nagykaposon.

TASR/AP illusztrációs felvétel

Az önkormányzatot még 2014-ben azzal a kéréssel kereste meg a polgári társulás vezetője, hogy az említett helyszínen új kutyamenhelyt szeretne létesíteni, és a szervezet a kóbor kutyák befogását is vállalná. Az egyesület ezután azt kérte a városvezetéstől, szimbolikus összegért adja bérbe neki az önkormányzati tulajdonban levő 2230 négyzetméter alapterületű parcellát. Az önkormányzat a döntést akkor elnapolta, ugyanis arra kérte a szervezet képviselőit, előbb szerezzék be a menhely létrehozásához és működtetéséhez szükséges összes hatósági engedélyt. Az üggyel a testület később újra foglalkozott, de akkor a városrendezési terv okozott gondokat, mely az adott területen nem számolt ilyen létesítmény működtetésével.

Petrikán Péter, Nagykapos polgármestere lapunknak elmondta, a problémákat sikerült megoldani, és a társaság évi egy euróért meg is kapta a kiszemelt területet, ahol a betonozott részen elhelyezte a kenneleket, a parcellát pedig körbekerítette. Nemrég az egyesület elhatározta, hogy bővíti a menhelyet, melyhez további területeket kért a várostól. A polgármester tájékoztatása szerint mivel a kutyamenhelyre szüksége van a városnak, és eddig a szervezet által nyújtott szolgáltatással is elégedettek, eleget tettek a kérésnek. A menhely bővítése nem jár a város számára pluszkiadással, a parcellákat egyébként évi 2 euróért bocsátották a polgári társulás rendelkezésére.

Petrikán Péter elmondta, a városban a kóbor kutyákat korábban havonta egyszer, megfelelő díjazás ellenében egy tőketerebesi állatbefogó szállította el. Az, hogy az állatok befogását a telep működtetője végzi, nemcsak hatékonyabb eljárás, hanem még pénzébe sem kerül a településnek.

Ajánló