Diákbálban voltak, kórházban kötöttek ki

Kassa |
Több fiatal is az egyetemi kórház fertőzőosztályán kötött ki a hétvégén.
Németi Róbert felvétele
A fiatalok az egyetemi bálon betegedtek meg, valószínűleg romlott étel került az ünnepi asztalra. A közegészségügyi hivatal a megbetegedések okát kutatja. 
Dehidratáció, hányás, hasmenés és hőemelkedés. Ezekre a tünetekre panaszkodtak a Pozsonyi Közgazdaságtani Egyetem Vállalatgazdálkodási Karának hallgatói, akik a pénteki avatási bál után a Louis Pasteur Egyetemi Kórház fertőzőosztályára kerültek. A betegek nagy részét hazaengedték, de négyen még tegnap is megfigyelés alatt voltak a klinikán. „A betegeket bélgyulladás miatt kellett ellátni. Infúziós kezelést kaptak” – közölte Ladislava Šustová, az egyetemi kórház szóvivője. Hozzátette, egyelőre senki sem tudja a pontos diagnózist. A tapasztalatok szerint három-négy napig kezelésre szorulnak, utána még legalább egy hétig ágyban kell maradniuk. A szóvivő elmondása szerint valószínűleg romlott étel okozta a bajt. 
Az avatási bál a kassai Művészetek Házában volt. Az ételt egy magáncégtől rendelték. A rendezvény szervezői a Facebookon jelentették be a bál előtti estén, hogy a menü csirkemell, sertésszelet, sonkás-sajtos szendvics lesz, de különféle hústálak és sütemények is az asztalra kerülnek. Miután kiderült, hogy a bál után több diák is rosszul lett, a szervezők újabb üzenetet posztoltak, melyben elmondták, hogy a megbetegedést valószínűleg az egyik étel okozhatta. „Azoknak a diákoknak a hiányzását, akik részt vettek a bálon, és a héten vizsgázniuk kellett volna, igazoljuk. A teszteket egy másik időpontban fogják megírni” – írták az avatási bál szervezői, akik egyúttal bocsánatot is kértek a történtekért.

Ajánló