Így csalnak ki pénzt a nyugdíjasoktól

Besztercebánya |

Óvatlan nyugdíjasokra vadásznak a csalók, a Besztecebányai kerületben egy nap alatt három ügyhöz riasztották a rendőröket.

Illusztrációs felvétel
Képarchívum
Múlt csütörtökön egy 34 éves losonci férfi mintegy tíz alkalommal hívott fel egy 87 éves asszonyt azt állítva, hogy az unokája. Az illető 4000 eurót kért a nyugdíjastól, mondván, balesete volt, és a család, amelynek az autójába belehajtott, ennyit követel tőle. Az állítólagos unoka azt mondta, egy barátját küldi a pénzért maga helyett. A Mésárošként bemutatkozó férfi az asszony akarata ellenére lépett be a lakásába, ahol azonban már a rendőrök vártak rá, akiket az idős asszony lánya értesített. A férfit őrizetbe vették, csalási kísérletért és magánlaksértésért háromtól nyolc évig terjedő szabadságvesztésre számíthat, lévén az áldozat védett személy. 
 
Ugyanezen a napon a poltári járásbeli Újantalfalva (Šoltýska) határában, egy 82 éves asszony házánál is megjelent egy csaló. Azt állította, hogy a villanyra befizetett összegből visszajár 120 euró, amit most ki is fizet, de csak egy ötszázas és egy húszas van nála. Amikor az idős asszony vissza akart adni neki 400 eurót, kitépte a kezéből a pénztárcát a bankjegyekkel együtt, és elrohant. Az asszonynak 2000 eurós kárt okozott. Lopás ügyében eljárás indult ellene.
 
Hasonló eset történt a breznóbányai járásbeli Sziklán (Sihla) is, itt azonban a kiszemelt nyugdíjas áldozat körültekintőbb volt és igazolványt kért a csalótól, aki végül kénytelen volt üres kézzel távozni. A férfi 40 év körüli, őszülő fekete hajú, fehér inget és öltönynadrágot viselt, sötét autón távozott. Aki bármilyen információval rendelkezik az esetről, jelentkezzen a 158-as telefonszámon. 
 

Ajánló