Felújítják a közvilágítást Nagykaposon

Nagykapos |

Aláírták a koncessziós szerződést, egy németországi cég végezheti el a kétmillió eurós fejlesztést. 

Az Ung-vidéki település vezetése és egy németországi székhelyű cég képviselői a napokban aláírták azt a koncessziós szerződést, melynek alapján még idén elkezdődik a város közvilágításának felújítása. 

Ifj. Gyimesi György, a Nagykaposi Városi Hivatal vezetője elmondta, a beruházás kivitelezőjét közbeszerzési eljárás keretében választották ki. Ugyan a versenybe végül csupán egyetlen cég jelentkezett, ám annak ajánlata – az önkormányzat által megbízott bizottság véleménye szerint – minden szempontból megfelelt az elvárásoknak. 
 
Nagykapos közvilágítását a település vezetése már régebben szerette volna felújíttatni, de a képviselők korábban nem döntötték el, hogy a költségeket hosszú lejáratú banki kölcsönből vagy egy koncessziós szerződés keretében fedezzék-e. 
 
Miután a második variáns mellett döntöttek, a beruházás feltételeiről is határoztak. A testület döntése szerint a tervezett invesztíció összértéke – az adókkal együtt – nem haladhatja meg a kétmillió eurót, és a törlesztés éves összege sem lehet 90 ezer eurónál magasabb. A közbeszerzési eljárás győztese azt vállalta, hogy megvalósítja a modernizációt, és az elkövetkező 20 évben a rendszer karbantartását is elvégzi, sőt ez alatt az idő alatt az energiafogyasztás költségeit is állja. 
 
A fejlesztés részleteiről egyébként a vállalat képviselői és az önkormányzat által megbízott bizottság tagjai hamarosan egyeztetni fognak. 

A hivatalvezető tájékoztatása szerint a közvilágítás működtetése jelenleg évi kb. 90 ezer eurójába kerül a városnak. A kivitelező az előzetes ajánlás alapján közel 800 lámpatest izzóit cseréli ki modern, energiatakarékos LED-égőkre, 16 trafószekrényt korszerűsít, valamint 399 lámpatest burkolatát, illetve 9,5 kilométernyi villamosvezetéket is kicserél.

Ajánló