Tiltakoznak az érsekújváriak a kis vízerőmű megépítése ellen

Érsekújvár |

Klein Ottokár polgármester és Lukáš Štefánik alpolgármester ma kora délután odaálltak a buldózer elé, és követelték, hogy állítsák le a munkagépet. Hamar híre ment a közösségi oldalakon annak, hogy a vízesésnél megkezdték a kis vízerőmű építését, és az érsekújvári lakosok is kivonultak a töltésre. 

(A szerző felvételei)

Városi és állami rendőrök jöttek a helyszínre, míg a város vezetése egyezkedett a munkásokkal. Kiderült, hogy a kivitelező által megbízott cég dolgozói csak a vállalkozótól rendelt munkát végzik. „Jelenleg ott tartunk az  egyeztetésben, hogy mára leállítják a munkát, és a lakosok is hazamehetnek. Örömmel tölt el, hogy a helyieknek fontos a Zúgó parkerdő“—mondta Klein Ottokár. 

A mai munkálatokról a parkerdőben a kora délutáni órákban értesült a város vezetése. A legutóbbi önkormányzati ülésen a testület úgy döntött, jogászokból és más szakértőkből álló munkacsoportot hoz létre, és felülvizsgálják a Zúgón tervezett kis vízerőmű építésével kapcsolatos szerződést.

A város területrendezési tervének módosítását 2010-ben kérte az önkormányzattól az érsekújvári AMV Invest Kft. A társaság kis vízerőmű építését és kilátót tervez a Zúgó-vízesésnél, az érsekújváriak kedvenc kirándulóhelyén. A természetvédők és a kiskertek tulajdonosai attól tartanak, hogy az építkezés miatt rendetlenség lesz a környéken, és hogy megzavarják a nyugalmukat. 

 
A lakosok az egyik közösségi oldalon már hónapok óta tiltakoznak az erőmű építése ellen, és azt szeretnék, ha eredeti állapotban maradna a Zúgó környéke. További részletek lapunk nyomtatott számában. 
 
 
Legfrissebb értesüléseink szerint a beruházó az állami rendőrség segítségét kérte ma délután, renőrök ellenőrzik a Zúgóhoz vezető utat, és csak a kiskertek tulajdonosait engedik át, a tilakozókat nem.   
 
 
(Frissítve: 19.27)
 
 
 

Ajánló