Szorosabbra fűznék a város és a vállalkozók együttműködését

Újabb ötven munkahely létesülhet az Osramban

Érsekújvár |

Az Osram Slovakia Részvénytársaság, a mintegy ezerkétszáz embert foglalkoztató cég új vezetésével tárgyalt Klein Ottokár, a város polgármestere. 

Az érsekújvári Osram (A szerző felvétele)
A polgármester a napokban egy japán vállalkozóval is találkozott, akinek befektetési tervei vannak a járási székhelyen. 
 
„Találkoztam Róbert Verbichhel az Osram szlovákiai, csehországi, valamint magyarországi regionális igazgatójával és Frank Illenbergerrel, a cég érsekújvári igazgatójával. Az Osram a világ minden táján forgalmazza termékeit, ám a város és a helyi lakosság alig ismeri ezt az árut. Ami azonban ennél is szomorúbb, hogy a város előző vezetése nem volt képes megfelelő feltételeket teremteni az Osramnak a termelés bővítésére. A vállalatnak Nyitrán lesz beszállító cége, amely háromszázötven embert alkalmaz” – mondta Klein Ottokár. A tárgyaláson elhangzott, hogy a cég vezetése némi bővítéssel újabb ötven munkahelyet létesít a közeljövőben. Szorosabbá válhat a cég és a város kapcsolata, mert az Osram új vezetése számos más területen is szeretne együttműködni a várossal. Klein Ottokár elmondta továbbá, hogy ezen a héten egy japán vállalkozóval is tárgyalt. „Az üzletemberrel korábban már találkoztam Japánban és megtudtam, hogy szeretnének Közép-Európában vállalkozni, ami újabb munkalehetőséggel járna” – mondta Klein. Időközben japán tulajdonba került az autóalkatrészeket gyártó érsekújvári Kabelschlepp systemtechnik Kft. is, ahol értesüléseink szerint év végéig további ötven személyt tudnak alkalmazni. 
 
Klein Ottokár elmondta, ezek csak az első lépések, szeretnének még több munkáltatóval tárgyalni. Érsekújvárban a vállalkozókkal és a lakosokkal is szorosabb kapcsolatot épít ki a város vezetése, március 27-én 9 órától nyílt napot tartanak a városházán, melyen a lakosok találkozhatnak a polgármesterrel és a képviselőkkel. 
 
 

Ajánló