Hat személyt tartóztattak le az érsekújvári kommandós akció során

Érsekújvár |

Lezárták a Lovas és a Terézia Vansová utcai kereszteződést a rendőrök Érsekújvárban. A hétfői kommandós akció során hat embert tartóztattak le, a tettesek ellen sorozatos csalások miatt indítottak eljárást. 

(Száz Ildikó felvétele)
Tűzoltóautóval torlaszolták el az egyik utcát, és rendőrök terelték el a forgalmat a sűrűn lakott területen a kora délutáni órákban. A lakóházakból az emberek kivonultak az utcára.  
 
A gyors rajtaütést a rendőrség Nemzeti Bűnügyi Ügynökségével közösen szervezték. Az akcióba a városi rendőrök is besegítettek. „Szervezett csoportról van szó, amely elsősorban az Érsekújvári járásban tevékenykedett, mintegy tizenhárom esetben vettek részt előre tervezett bűncselekményben. Hiszékeny személyektől, özvegyektől és nyugdíjasoktól csaltak ki pénzt. A tettesek egészségkárosult személyeket, skizonfréniában és Parkinson-kórban, valamint függőségben szenvedő betegeket fosztottak meg ingatlanjuktól“ - tájékoztatott Renáta Čuháková nyitrai kerületi rendőrszóvivő. A csalók kilátástalan anyagi helyzetben lévő lakosokat kényszerítettek előnytelen hitel felvételére, melyért jelzálogként kénytelenek voltak felajánlani a saját házukat. A jelzáloghitelt azonban nem voltak képesek fizetni, mivel a csalók teljesíthetetlen feltételeket szabtak. Az előlegként adott pénzt sosem kapták vissza. 
 
Lakásvásárlásra, előlegként is csaltak ki pénzt az áldozataiktól a bűnbanda tagjai, a kapott összeget azonban a saját meggazdagodásukra használták. Értesüléseink szerint tegnap reggel hat órakor a rendőrök házkutatást tartottak nem csak az érsekújvári lakótelepen, hanem az érsekújvári járásbeli Komáromszemerén is egy családi házban. (szaz)
 

Ajánló