Vásár, búcsú és koncerthétvége Gútán

Gúta |

Sokszínű, változatos rendezvényekkel fogadja a hétvégén, augusztus 16-a és 18-a között a városba látogatókat a 29. Gútai Vásár és Búcsú, valamint a jubiláló, 20. évfolyamába lépett Kolárovo CUP nemzetközi kézilabdatorna. A három nap során a legkisebbektől az idősebb korosztályig mindenki talál az igényeinek megfelelő programot.

Minden évben sok embert vonz a veterán autók bemutatója (A szerző felvétele)
„Amellett, hogy ragaszkodunk a jól bevált, hagyományos programokhoz, minden évben igyekszünk újdonsággal is szolgálni” – mondta lapunknak Horváth Árpád polgármester. Tavaly nagy sikerrel debütált a Borvirág utca – ami természetesen ezúttal sem marad el –, idén a betyárpróba, a PhotoWalk, valamint a retro számítógép-kiállítás újdonság. „Komáromban nagy sikere volt egy hasonló retro tárlatnak, mi is élénk érdeklődésre számítunk. A 120 kiállított számítógép többségét ki is lehet próbálni – tájékoztatott Németh Iveta hivatalvezető. – A tárlatok pénteken és szombaton 19 óráig, vasárnap 17 óráig látogathatók a városi hivatal épületében.” A városháza mellett állítják fel sátraikat a kézművesek és itt lesz a játszóház is. A péntektől vasárnapig tartó vásárban mintegy 300 árus kínálja portékáját, a sportpálya pedig hamisítatlan vidámparkká változik erre a néhány napra. A kézilabdatornához hasonlóan – amelyen idén 35 magyarországi, csehországi és szlovákiai csapat vesz részt – huszadszor tartják meg a veterán járművek látványos bemutatóját Gútán. A kisvonat mellett idén a sörkerékpárt is kipróbálhatják az érdeklődők. Esténként fergeteges koncertekkel várják a látogatókat, pénteken Demjén Ferenc, szombaton Deák Bill Gyula lesz a sztárvendég.
 
„Fel szeretném hívni az autósok figyelmét, hogy péntek reggel 6 órától vasárnap 20 óráig teljes szélességben lezárjuk a Palkovich utca egy részét, azaz a Vágsellyére vezető főút városháza előtti szakaszát. A terelőutakat természetesen kijelöljük” – tette hozzá a polgármester.
 
Szent István-nap közeledtével a vasárnap délutáni-esti program már az ünnep jegyében zajlik: betyárpróbákkal, népzenével, néptánccal, a Pósva zenekar népzenei koncertjével, valamint a Kis-Duna Menti Rockszínház és a Hant zenekar műsorával várják a közönséget. A Szent István-napi koszorúzás augusztus 20-án, kedden 18 órakor lesz a Szent Rozália parkban. (PR, vkm)
 

Ajánló