Illegálisan tartott fegyverrel végzett áldozataival a városi rendőr

Két óra tárgyalás után megadta magát az ógyallai elkövető - képekkel

Ógyalla |

„Illegálisan tartott lőfegyverrel követte el a hármas gyilkosságot az 51 éves Milan J., további két személyt pedig megsebesített” – mondta Robert Kaliňák belügyminiszter, aki Ógyallán tartott rendkívüli sajtótájékoztatót. A áldozatok (apa, fia és veje), valamint a sebesültek (az elhunyt apa másik fia és annak felesége) romák, és egy családhoz tartoztak. A rendőr szolgálaton kívül volt.

A rendőrség számára nem ismeretlenek, ötük közül négy büntetett előéletű. Nem hivatalos értesülés szerint autókkal kereskedtek és színesfémlopás is van a rovásukon.


Az eddigi információk szerint az 51 éves, szentpéteri illetőségű J. Milan délelőtt 10 óra tájban fegyverrel a kezében bement a Komáromi utca 6-os számú ház udvarába, ahol agyonlőtt három férfit, egy férfit és egy nőt pedig megsebesített. Ezt követően Margita Zemková polgármester házához hajtott – állítólag neki akarta elmondani, hogy mit tett –, és fegyverét fejéhez szegezve öngyilkossággal fenyegetőzött. A polgármester abban az időben nem tartózkodott otthon, éppen egy városi rendezvényt nyitott meg. A rendőrség különleges egységei és túsztárgyaló is a helyszínre érkeztek, de az elkövető csak a helyi, illetve a komáromi rendőrség tagjaival akart beszélni. Két órás tárgyalást követően megadta magát. „Tettének indítéka egyelőre ismeretlen” – mondta a belügyminiszter. Aki szerint nem kell rasszista indítékot keresni, mivel mind az elkövető, mind az áldozatok magyar nemzetiségűek voltak. Kaliňák külön köszönetet mondott a tettessel tárgyaló rendőröknek.

A sebesültek közül a tüdőlövést kapott férfi állapota válságos, a comblövést kapott nő állapota stabil.

J. Milan közel 20 évig volt városi rendőr Ógyallán, majd két évig Marcelházán szolgált, és tavaly jött vissza Ógyallára. Margita Zemková szerint tapasztalt rendőr volt, aki jól végezte munkáját. Magyarázatot nem talál a történtekre.

Olyan információk is szárnyra kaptak, hogy a család bosszút forral, Kaliňák ígérete szerint a rendőrök biztosítják a közrendet Ógyallán és más helyszínen is.

Szentpéteren rendőrök őrzik J. Milan házát, hogy elejét vegyék a romák esetleges bosszújának. Amint Jobbágy Józseftől, Szentpéter polgármesterétől megtudtuk, a községben több önkéntes és gépkocsi is járja az utcákat és monitorozzák a helyzetet. A polgármester J. Milánt kiegyensúlyozott személynek ismerte, mint mondta, a héten is beszélt vele, és semmi furcsát nem tapasztalt viselkedésében.(A szerző felvételei)

Címkék 

Ajánló