Az ügyfél szerint a hivatalnok hiányos szlováktudását gúnyolta

Palást |

Palásti olvasónk, Szüllő Zoltán igencsak érdekes tapasztalatra tett szert a napokban az Általános Egészségbiztosító lévai fiókjában. Hiányos szlovák nyelvtudását a hivatalnoknő kigúnyolta, amikor pedig panaszt tett, a biztosító meg nem történtnek nyilvánította az esetet.

Linkajánló

„Magyarországon dolgozom, a biztosításomat intéztem a hölgynél. Nem tagadom, nem beszélek folyékonyan szlovákul, de meg tudom értetni magam. Amikor nem jut eszembe a megfelelő kifejezés, gyakran használom az és kötőszót, ami a szlovákban „a”. A hivatalnoknő egy idő után megunhatta, mert minden „a” után elkezdett bégetni. Teljesen megdöbbentem, mert ilyen szemtelenséggel még soha nem találkoztam – mondta Szüllő Zoltán, aki tanúval is tudja igazolni a történteket. Egyik kollégája hallotta a beszélgetést közte és a hivatalnok között, és szintén nagyon felháborodott.

A történtekkel kapcsolatban kértük az Általános Egészségbiztosító álláspontját, de a válaszból csak azt tudtuk meg, hogy szerintük nem történt ilyesmi.

„Nevezett kliens február 20-án és 27-én járt a biztosító lévai fiókjában, és mindkét esetben rendesen elintézték az ügyét, munkatársnőnk még a nyomtatványok kitöltésében is segített neki. Alkalmazottunk nincs tudatában annak, hogy arrogánsan viselkedett volna, és határozottan visszautasítja az ügyfél állítását. A szóban forgó hivatalnoknő már tizenhét éve az Általános Egészségbiztosító alkalmazottja és soha nem volt rá semmilyen panasz. Kommunikációját a nevezett ügyféllel a kolléganői is hallották, és hajlandóak tanúsítani, hogy az ügyfél nem mond igazat” – áll abban az állásfoglalásban, amelyet Petra Balážová, az Általános Egészségbiztosító szóvivője küldött el lapunknak.

Szüllő Zoltán a válaszra azt mondta, nem is számított másra, de abban bízik, hogy többet sem vele, sem mással szemben nem engednek meg maguknak ilyen viselkedést az Általános Egészségbiztosító alkalmazottai.

Ajánló