Bevonják az oktatásba az okostelefonokat az olasz iskolákban

Róma |

„Téboly. Akkor cigarettázzanak és igyanak is a tanítás alatt a gyerekek” – mondják ellenzők.

TASR/AP-felvétel
Engedélyezhetik az okostelefonok használatát az iskolai órákon: az olasz oktatási miniszter javaslatára két szakértői munkacsoport dolgozza ki a tiltást felváltó új szabályok tervezetét.
 
„Nem lehet elválasztani az iskola világát a fiatalok világától” – hangsúlyozta Valeria Fedeli miniszter, aki szerint az okostelefonok tudatos használata a tanárok és a szülők felügyelete mellett megkönnyítheti a tanítást.
 
Fedeli javaslata heves vitákat váltott ki. A Codacons olasz környezet- és fogyasztóvédő egyesület teljes tébolynak nevezte a tervet. „A cigaretta és az alkohol is része a fiatalok világának, akkor meg kellene engedni, hogy tanítás alatt cigarettázzanak és igyanak?” – kérdezte Carlo Renzi, a Codacons elnöke.
 
Egyes pszichológusok arra hívták fel a figyelmet, hogy a diákok folyamatos online jelenléte veszélyes, mert erősen rontja a koncentrációs képességüket.
 
Enrico Letta volt miniszterelnök szerint a technológiát nem lehet kizárni az iskolákból, a haladással számolni kell. A munkacsoportoknak 45 napja lesz, hogy világos útmutatást dolgozzon ki az iskoláknak.

Ajánló