Feltehetően a svéd újságírónő megcsonkított testét találták meg

Koppenhága |
A 30 éves svéd újságírónő, Kim Wall maradványa lehet az az emberi törzs, amelyet egy koppenhágai sziget partján talált tegnap este egy kerékpáros. 
Kim Wall
TASR/AP-felvétel
A nyomozók a fej és a végtagok nélküli holttest méretéből vonták le a következtetést, hogy az lehet akár a Peter Madsen feltaláló saját készítésű tengeralattjárójáról eltűnt svéd riporternőé is. Bizonyosat azonban csak szerdán tudnak mondani, amikorra meglesznek a DNS-vizsgálat eredményei. A rendőrség azt már megállapította, hogy a fejet, a kezeket és a lábakat szándékosan vágták le a törzsről. 
 
A szabadúszó újságírónőt utoljára augusztus 10-én látták a színes egyéniségként ismert polihisztor 40 tonnás, 18 méteres tengeralattjáróján, amellyel rejtélyes módon megszakadt a rádiókapcsolat aznap éjszakára a Dánia és Svédország közötti tengerszorosban, és amely másnap tisztázatlan körülmények között elsüllyedt egy Koppenhágához közeli öbölben. 
 
A búvárhajó tulajdonosa előbb azt állította, hogy a róla és találmányairól riportot készítő újságírónőt élve partra tette Koppenhágában még az ominózus estén, letartóztatása után azonban megváltoztatta vallomását, és azt mondta, Kim Wall meghalt egy balesetben a tengeralattjárón, holttestét pedig a tengerbe „temette”.
 
A hatóságok gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsítják a társasági emberként, művészként, rakétatervezőként is ismert mérnököt. A gyanú szerint UC3 Nautilus nevű tengeralattjáróját szándékosan süllyesztette el úgy, hogy ő maga még épp megmenekülhessen. 
 

A búvárhajót kiemelték és kikötőbe vontatták, de nem találtak benne senkit
TASR/AP-felvétel

Ajánló