Figyelem: veszélyes szexuális praktikák

Természetes, hogy az ember szeretné minél érdekesebbé tenni intim életét. Ám néha nagyon vékony a határ a felfokozódott gyönyör és a veszélyes hazardírozás között.

Fotó: Fotolia

A doktorka.cz egészségportál alapján most 5 veszélyes módszert mutatunk be, hogy tudják: ezek nagy egészségi kockázattal járnak, súlyos lelki zavart vagy  halált is okozhatnak.

Szexuális rulett: izgalom kockázat árán

Állítólag Szerbiából indult el, s a fiatalok egyik szórakozási formája lett. Lényege: különös estélyeket szerveznek, amelyek orgiákba torkollnak. „A vendégek általában álarcot viselnek, s van közöttük egy HIV-pozitív. Az óvszerhasználat tilos, s a vírusfertőzés kockázata az az izgató elem, ami arra hivatott, hogy a szex jobb legyen” – magyarázta az egyik szexhsop munkatársa, aki hosszabb ideje az egészséges szexualitás kérdéseivel foglalkozik.

Lopakodó: bűncselekménnyel határos módszer

A Stealthing lényegét talán a lopakodó szó fejezi ki legjobban. A férfi az aktus közben távolítja el az óvszert, ezzel partnerét a nem kívánt terhesség és a nemi betegség kockázatának teszi ki. Ez a módszer kimeríti a bűncselekmény fogalmát. Egy férfit Svájcban azért ítéltek el, mert szex közben távolította el az óvszert, és ezt nem közölte partnerével.

Asfyxiofília: oxigén nélkül jobb

Az asfyxiofília azt jelenti, hogy valakire erotikusan hat, ha fuldoklik. Ha a torkot elszorítja valamivel, ez akadályozza a vér és a levegő áramlását az agyba, s ez intenzívebb erotikus élményt vált ki.  Rendkívül veszélyes praktika, mert viszonylag gyorsan károsodhat az agy és leállhat a szív.

Water torture: halálosan veszélyes

A vizes kínzásról már hallottunk a brutális kihallgatások kapcsán, de van egy szexuális vetülete is. A water torture-nak több változata van: a fejre csepegtetett víztől a  waterboardingig, amikor a partner fején csuklya van és az arcára víz folyik. Ez  gyorsan kiváltja a fulladás érzését, súlyosan károsíthatja a tüdőt, az agyat, mert nem kap elég oxigént. Könnyen okozhat halált is.

Pearling: gyöngyök a nagyobb gyönyörért

Lényege, hogy a pénisz bőre alá egy-két műanyag vagy fémgyöngyöt helyeznek el abban reménykedve, hogy ezzel partnerüknek nagyobb nemi gyönyört szereznek, ugyanis ez az apró kiegészítő állítólag izgatja a nő intim részeit. Vagy szakember helyezi fel, vagy a férfi maga. Ebben az esetben azonban fennáll a veszélye annak, hogy a seb elfertőződik és krónikus fájdalom, merevedési zavar jelentkezik, és szélsőséges esetben a nemi szerv amputálására is sor kerülhet. (doktorka.cz)

Ajánló