Škoda Kodiaq 1,4 TSI: a gyengébb motor már csak ízlés kérdése

A Škoda első SUV modelljéről már nemegy bőrt lehúztak, a külsejétől kezdve, a menettulajdonságain át egészen az eladási mutatókig. Mi most azt próbáltuk ki, mire képes a Kodiaq egy gyengébb négyhengeres benzinmotorral és négykerék-meghajtással. Elég egyáltalán ebbe az autóba ez a gyenge motor?

A Kodiaq kétségkívül a legszebb Škodák egyike
Škoda-felvétel
Műszaki adatok

Hengerűrtartalom 1395 cm3

Váltó 6-fokozatos manuális

Teljesítmény 110 kW/5000–6000 fordulatnál

Forgatónyomaték 250 Nm/1500–3500 fordulatnál

Végsebesség 197 km/ó

Gyorsulás (0–100 km/ó) 9,8 mp

Fogyasztás városban 8,1 l/100 km

Fogyasztás városon kívül 5,8 l/100 km

Kombinált fogyasztás 6,8 l/100 km

Hossz./Szélesség/Magasság (mm) 4697/1882/1655

Üzemanyagtartály térfogata 60 l

Modell alapára 21 990 euró

Tesztelt modell ára 29 590 euró

Kétség nem fér hozzá, hogy a Škoda számára abszolút telitalálat volt a Kodiaq. Mi sem igazolja jobban a sikert, mint az, hogy az új modelleket a nagy érdeklődés miatt nem győzik gyártani és kérdés, nem fog-e jelentősen csökkenni az érdeklődés a cseh SUV iránt. Az idei év szlovákiai megrendelései már állítólag elkeltek, így aki a fa alá akar kapni egy Kodiaqot, annak pechje van, jelenleg ugyanis gyorsabban a világra hoznak egy új családtagot, mint beszereznek egy Škoda SUV-t.

Inkább automatával

Akinek nincs kedve sokat olvasni, annak rögtön az elején összegzem a benyomásaimat. A Kodiaqban az 1,4 TSI benzines erőforrás abszolút megfelel. Ha idejének többségét városok utcáin tölti, munkába jár autóval és a gyermekeit hordja egyik szakkörről a másikra, akkor elégedett lesz vele. Az első gondok az országutakon és sztrádákon jelennek meg. A 110 kW és 150 lóerő teljesítmény egyszerűen ennek a nagy autónak nem elég. Azt, hogy nem győzi meghajtani az autót már az első előzésnél észreveszik, minden további manővert aztán már háromszor meggondol az ember. Hiába, az 1,6 tonna csak 1,6 tonna marad. Természetesen nem kell lehordani ezt az erőforrást, csak épp mindig gondolni kell arra, hogy a nagyobb, kétliteres motorral többet megengedhet magának a sofőr.

A fogyasztás meglepően magas volt, városban simán 11 liter világított a műszerfalon, ami valljuk be őszintén, kicsit sok. Országúton stabil tempónál a fogyasztás 7–8 liter körül mozog 100 kilométeren. Autópályán 120 km/órás sebességnél a fogyasztás eléri a kilenc litert, 140 km/órás sebességnél viszont a 10 litert is.

Aki teheti és aki megengedheti magának, az mindenképp a kétliteres TSI-t vásárolja meg, akinek viszont nincs annyi pénze, az elvégre ezzel az 1,4 TSI-vel is elégedett lesz, csak épp lehet valamivel tovább eltart, míg megszokják egymást. Természetesen a két erőforrás között jelentős az árkülönbség, ezért a gyengébb motor előnyösebb vásár. Amire személy szerint viszont nem sajnálnám a pénzt, az a DSG automata váltó, amelyet ebben az esetben még a 4x4 meghajtásnál is fontosabbnak tartok. Az automata egyszerűen jobban összeszokna a gyengébb motorral, nem kellene annyira a gyakori váltásra összpontosítani, s a magas fordulatszámokat figyelni.

Benzin vagy dízel

Bár a dízelmotorok szerelmesei most utálni fognak, szerintem a Kodiaq benzines motorkínálata elég széles ahhoz, hogy tudjunk választani. Aki nem hosszadalmas szolgálati utakra fogja használni, az még elégedett is lesz vele. Az 1,4 TSI elmegy, bár a kétliteres benzinmotor jobban hangzik és jobban összeillik a Kodiaqal. Másrészt viszont lényegesen többe kerül. Nem mindenki rendelkezik olyan költségvetéssel, hogy egy autóért szemrebbenés nélkül 30 ezer euró feletti összeget is kifizessen. Aki a Kodiaqba erősebb motort akar, annak bizony 40 ezer eurónál is többet kell majd félretennie. Igen, úgy tűnhet, hogy túl sokat kérnek el érte, de szerintem egy tisztességes és jó autó megéri a pénzét, a Kodiaq pedig igazán jól kitalált, kényelmes járgány.

Ajánló