Miről ír a szombati Új Szó?

Szombati számunkban interjút közlünk Alojz Hlinával, a KDH elnökével, aki szerint itt lenne az ideje, hogy a szlovákiai magyarok ne etnikai alapon szavazzanak. 

Júliustól a vállalkozók már csak elektronikus formában kommunikálhatnak az állami hivatalokkal. Ennek ellenére a cégek hivatalok képviselőinak egyharmada még mindig nem rendelkezik elektronikus személyi igazolvánnyal. Részletek az Új Szó Közélet rovatában.

Bántalmaztak egy idős férfit, egy fiatalember a védelmére kelt, de a támadó végül őt jelentette fel. Évekig járt egyik bírósági tárgyalásról a másikra, majdnem börtönbe került, végül felmentették. Az esetről a Régió rovatban olvashatnak.

Egy amerikai filmben kapott szerepet az érsekújvári születésű fiatal színész, Czuczor Noël. Az Ophelia című készülő produkcióban olyan olyan nagyágyúkkal játszik együtt, mint Naomi Watts, Clive Owen és Tom Felton. A Kultúra rovatból megtudhatják, hogyan reagált a fiatal művész erre a felkérésre.

Szombaton rajtol a Tour de France kerékpáros-körverseny, melyen rekordot állíthat be Peter Sagan -- részletek a sportrovatban, ahol csokorba gyűjtöttük a labdarúgó Európa Liga selejtezőjében pályára lépett magyar és szlovák csapatok képviselőinek véleményét is az odavágókról.

Jelentkeznek állandó szombati mellékleteink, a Presszó és a Szalon, ez utóbbiban a mesterséges intelligencia demokratizáló képességéről értekezik egy lengyel kutató. A szombati vendég pedig Nelson Reguera kubai táncos, Frenák Pál társulatának karizmatikus egyénisége. (juk)

Címkék 

Ajánló