Íme az új BMW 6-os Gran Turismo

A BMW bemutatta az elmúlt évek egyik legkreatívabb modelljének teljesen újragondolt kiadását, az új BMW 6-os Gran Turismot, mely a luxuslimuzinok komfortját a kupék stílusával ötvözi.

Az új hatos GT tekintélyes luxuslimuzin
BMW-felvétel

A BMW 5-ös Gran Turismo újragondolt utódja a menetdinamika és a belső hatékonyság terén is feljebb lépett egy szintet, így a sportos elegancia, a rendkívül fejlett felszereltségi opciók, az innovatív vezérlési funkciók és az automatizált járművezetés korszakát előrevetítő, intelligens vezetést támogató rendszerek kézzelfogható fejlődését kínálja.

Az intelligens könnyűszerkezetes járműépítésnek köszönhetően az új BMW 6-os Gran Turismo saját tömege mintegy 150 kilogrammal csökkent a megegyező hajtáslánccal szerelt elődmodellhez képest. A nulla-százas gyorsulást a modell a motortérbe épített erőforrástól függően akár 0,7 másodperccel gyorsabban letudja (a BMW 630i Gran Turismo esetében), az átlagos üzemanyag-fogyasztás és a kombinált károsanyag-kibocsátás pedig a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus tesztkörének mérései szerint akár 15 százalékkal is csökkenhet (a BMW 640i Gran Turismo és a BMW 630d Gran Turismo esetében).

A modell széleskörű alapfelszereltségének az automata szintszabályozású, levegős hátsó kerékfelfüggesztés is része, miközben az utazás kényelmét az opcionális extrafelszereltség részeként elérhető adaptív futómű fokozhatja. Az első és a hátsó tengelyen dolgozó levegős kerékfelfüggesztés lehetővé teszi, hogy a sofőr manuálisan állítsa be a jármű hasmagasságát: az alapbeállítás göröngyös földutakon vagy meredek felhajtók előtt akár 20 milliméterrel is megemelhető, mindössze egyetlen gombnyomással. Az új BMW 6-os Gran Turismo hasmagassága azonban nem csupán emelhető, de csökkenthető is, manuálisan és automatikusan egyaránt: a 10 milliméteres ültetés egyetlen gombnyomással elérhető, a vezetési élménykapcsolóval aktiválható SPORT vezetési üzemmódban azonban a rendszer 120 km/órás sebesség felett automatikusan leengedi a karosszériát. A továbbfejlesztett futómű-technológia extrafelszereltségként megrendelhető opciói a BMW xDrive intelligens összkerékhajtás esetén is éppúgy elérhetők.

Az új BMW 6-os Gran Turismo számos funkciója ráadásul hangvezérléssel és BMW gesztusvezérléssel is működtethető, a felhasználók pedig az immáron 70 százalékkal nagyobb vetítőfelületet kínáló BMW Head-Up kijelző opcióit is részletekbe menően személyre szabhatják.

Ajánló