Májusi könyveső aranyat ér

Ha május, akkor anyák napja, közelgő ballagások és egy csodaszép családi, keresztény ünnep: az elsőáldozás napja...

És ha eljön ez a csodaszép nap, bizonyára felmerül a hozzátartozókban a kérdés, milyen ajándékkal lephetnék meg az elsőáldozót. Mi lehetne az az ajándék, amely nem hivalkodó, a legjobban illik a nagy nap szelleméhez? Erre a napra szeretném a családok figyelmébe ajánlani a Jézus élete, azaz történetek az Újszövetségről című színes, pazarul kivitelezett ismeretterjesztő könyvet. A könyv csodaszép illusztrációival elrepíti az olvasót a Biblia világába. A gyönyörűen illusztrált könyv lapjairól elénk tárul a teremtés, a kiűzetés a paradicsomból, Bábel tornyának históriája. A könyv válogatott fejezeteket mutat be az Új-, valamint az Ószövetségből. Olyan jól ismert epizódok jelennek meg Jézus életéből, csodatételeiből és tanításaiból, mint a betlehemi csillag, a vak ember, az utolsó vacsora és még sok más történet...


Közkívánatra nem maradhat el a TOP 3-as ajánlatból a hölgyeknek szóló olvasmány. És mi lehetne tutibb ajánlat, mint a frissen megjelent, a könyvpiacot valósággal letaroló Borsa Brown tollából Az Arab lánya című bestseller 2. része? Egy könyv, amely az olvasók ezrei szerint varázslatos és felkavaró!

A hatalmas sikert aratott Az Arab és Az Arab szeretője című könyvekből megismertük egy szívbemarkoló szerelem történetét. Az Arab lányának első kötetében egy kislány élete bontakozik ki, míg a legújabb, második kötetben immár a fiatal nővé cseperedett Annával élhetjük át az első szerelem boldogságát, miközben a család fogalma is átértékelődik. Borsa Brown különleges, szókimondó, ugyanakkor érzelmes és szenvedélyes, erotikában bővelkedő írásai az olvasók kedvenceivé váltak. Az írónő a már megszokott stílusban folytatja a történetet, mely ismét bővelkedik érzelmi magasságokban és mélységekben: Anna bint Gamal al-Szudairi a tizennyolcadik születésnapját ünnepli. Mindennapjait a szaúdi királyi család védelmében éli luxusban, titkok és tabuk között. De egyszer minden titokra fény derül, minden kérdésre válasz érkezik, és mindenki tisztába jön vele, hol is a helye a világban. Hiába a szigorú nevelés, a vér nem válik vízzé, és erre Anna is rájön. Vajon mi lesz erősebb és meghatározóbb a fiatal lány életében? Kötődése a hazájához és családjához, vagy az éledező vonzalma egy idegen világhoz, távoli rokonaihoz? Kaphat-e esélyt, hogy megtudja, ki is ő valójában? Megismerheti a gyökereit?


Végül egy hamisítatlan csemege következik. Az elmúlt hónapok egyik legnagyobb magyar filmsikere, a Kincsem a híres csodalónak állít emléket, rendkívül fordulatos, kalandos és romantikus stílusban. És végre az olvasóknak is jut az örömből... Csak néhány napja jelent meg Szélesi Sándor Kincsem című bestsellere, amely egy furcsa szerelem és egy legyőzhetetlen ló történetét meséli el. A sors vagy talán maga a végzet rendezte úgy, hogy 1874 tavaszán egy tápiószentmártoni istállóban megszületett egy sárga csikó. Ez a csikó annyira darabos mozgásúnak tűnt, hogy amikor a következő tavaszon vevők érkeztek a birtokra, a többi egyéves lovat elvitték, ezt az egyet azonban otthagyták. A sárga kancának ekkor még neve sem volt, ám a gazdája, Blaskovich Ernő elküldte egy angol trénerhez Gödre, hogy acélozza meg izmait. Eközben – ismét csak a sors különleges játéka folytán – Blaskovich Ernő megpillantott egy kék szemű leányt a Nemzeti színpadán, és lehetetlen dolog történt: a nyugodt életet élő, dolgos és kiszámítható férfi szerelmes lett. Ő maga sem tudott mit kezdeni a helyzettel, lófuttató barátainak a noszogatása és segítsége kellett, hogy a leány elé álljon, és udvarolni kezdjen neki. A több mint húsz év korkülönbség még talán legyőzhető lett volna, de a leány, Szabó Karolina egy fejjel magasabb volt Ernőnél, ez pedig különös helyzeteket eredményezett a korabeli társasági eseményeken.


Nem könnyű szeretni és Európában lovat futtatni sem könnyű. Blaskovich Ernőnek mindkét ok miatt lettek ellenségei. Akadtak, akik úgy gondolták, ha a boldogságot elveszik a férfitól, talán a lovát is le tudják győzni. Mert a gondos gazda figyelme nélkül még a legacélosabb versenyló sem képes győzni. Hát még Kincsem, aki a világ legnyugodtabb, legkényesebb és talán leglustább versenylova volt. Szerencsére azonban Blaskovich Ernőnek barátokból is a legjobbak jutottak...

Blaskovich Ernő, Szabó Karolina és Kincsem tényeken alapuló, igaz története olvasható ebben a regényben. Egy különleges szerelem és egy legyőzhetetlen ló egy olyan korban, amely annyira távoli, annyira furcsa, hogy ma már elképzelni is nehéz.

Belefér? Ugye belefér! Tuti TOP 3? Tuti!

Ajánló