A HÉT TOP 3 könyve

Április a bolondok hónapja. Ezért csupa-csupa bolond könyvet ajánlok a figyelmedbe, kedves olvasó!

A Könyvklub elve, hogy amit sok olvasó kedvel, rossz könyv nem lehet. Toplistánk szubjektív. Mindenkinek megvan a kedvence. Győry Attila a sajátját kínálja, minden héten hármat.

NR.1

Ha az áprilisi „number one” bestsellerről beszélünk, nem hagyhatjuk ki a svéd szépirodalom fenegyerekét, Jonas Jonassont, aki hosszú ideig újságíróként, kommunikációs tanácsadóként és televíziós producerként dolgozott, majd megírta első regényét, A százéves ember, aki kilmászott az ablakon és eltűnt címmel, később mindenét eladta, s az olasz határtól pár méterre, egy svájci kisvárosba költözött. Hogy most éppen mit csinál? Bolond ez az ember, igazi áprilisi fószer... Jelenleg kisfiával és néhány csirkével él egy svéd szigeten. De nézzük csak ezt a bolond regényt:

A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt „Ezt a könyvet személyesen ajánlom a figyelmedbe, kedves olvasó, és garanciát vállalok érte! Az utóbbi évek egyik legeredetibb olvasói élményét ez a könyv nyújtotta. Képzeld el Rejtő figuráit és Švejket. Összegyúrjuk őket, megfűszerezzük északi svéd humorral, beleteszünk egy adag brutális abszurdot, összefogjuk írói témának az egész 20. századot – és végigröhöghetjük a napot! Egy svéd kisváros idősek otthonában születésnapi ünnepre készülnek: az otthon lakóját, a százéves Allan Karlssont akarják felköszönteni. El tudsz képzelni ennél érdektelenebb kezdést? És a történet átcsap egy kiszámíthatatlan és végtelenül vicces ámokfutásba… Ha nem tetszik – visszafizetem a könyv árát!” – Győry Attila – a Családi Könyvklub kereskedelmi vezetője.


NR.2.       

A másik bolondom nem más, mint egy dunaszerdahelyi fiatalember, Mikóczi Ferenc, aki március 16-i dunaszerdahelyi motivációs előadásával valósággal sokkolta a közönséget. Azért érdekes, mert számon tartom a megszállottakat, a pozitív értelemben vett céltudatos személyiségeket... Eddig csak az USA nagyágyúit olvastam. Erre itt termett a semmiből egy olyan ember, aki minden szempontból példát mutathat az olvasóknak. A könyv címe: A nagy átalakulás. És mivel kezdődhetne egy motivációs, pörgős, érthető, mégis érdekes könyv első sora? „El akarsz indulni, de nem tudod merre és hogyan? Megértél már a változásra?” Hogy mit ajánl a könyv? Talán a szerző jobban tudja: „Olyan átalakuláson viszlek keresztül, amelyen magam is átmentem. Mindent, amit a könyvemben leírtam, azt a saját bőrömön tapasztaltam meg! Tudom, milyen érzés a padlóra kerülni, de azt is tudom, milyen, amikor hihetetlen ősi energia tör fel belőlem. Ez az energia mindenkiben megtalálható: benned is! A nagy átalakulás című könyv felszítja a tüzet a lelkedben, és útmutatót ad a kezedbe a saját átalakulásodhoz. Biztos vagyok benne, hogy ha csak néhány tanácsot fogadsz meg belőle, már pozitív változás indul el az életedben. És megmutatom neked, milyen technikákkal tudod magad feljebb hozni. Mert az életben a legfontosabb, hogy MINDEN PILLANATBAN JÓL ÉREZD MAGAD.”


NR.3.

Közkívánatra nem maradhat el a TOP 3-as ajánlatból a hölgyeknek szóló olvasmány. És mi lehetne TUTIBB ajánlat, mint a frissen megjelent, a könyvpiacot valósággal letaroló Borsa Brown Az arab lánya című bestseller 2. része. Egy könyv, amely az olvasók ezrei szerint varázslatos és felkavaró!
A hatalmas sikert aratott Az Arab és Az Arab szeretője című írásokban megismertünk egy szívbemarkoló szerelmi történetet. Az Arab lányának első kötetében egy kislány élete bontakozik ki, míg a legújabb, második kötetben immár a fiatal nővé cseperedett Annával élhetjük át az első szerelem boldogságát, miközben a család fogalma is átértékelődik. Borsa Brown különleges, szókimondó, ugyanakkor érzelmes és szenvedélyes, erotikában bővelkedő írásai az olvasók kedvencei lettek. Az írónő a már megszokott stílusban folytatja a történetet, mely ismét bővelkedik érzelmi magasságokban és mélységekben: Anna bint Gamal al-Szudairi a tizennyolcadik születésnapját ünnepli. Mindennapjait a szaúdi királyi család védelmében éli luxusban, titkok és tabuk között. De egyszer minden titokra fény derül, minden kérdésre válasz érkezik, és mindenki tisztába jön vele, hol is van a helye a világban. Hiába a szigorú nevelés, a vér nem válik vízzé, és erre Anna is rájön. Vajon mi lesz erősebb és meghatározóbb a fiatal lány életében? A kötődése a hazájához és családjához, vagy éledező vonzalma egy idegen világhoz, távoli rokonaihoz? Kaphat-e esélyt, hogy megtudja, ki is ő valójában? Megismerheti a gyökereit?


Éppen könyvet keres, de nem találja? A MEGOLDÁS: Felvidéki Könyvkereső

Ajánló