A HÉT TOP 3 könyve...

Toplistánk szubjektív. Mindenkinek megvan kedvenc olvasmánya, írója, könyve. Győry Attila a sajátját kínálja, minden héten hármat.

NR.1

Ha a tavasz bestsellereiről van szó, kikerülhetetlen A pszichológia nagykönyve című remek, ismeretterjesztő könyv. Ha körbenézünk a pszichológia témájú könyvek piacán, rájövünk, hogy kevés a témát átfogó, alaposan körbejáró könyv a pszichológiáról. Léteznek különböző enciklopédiák, lexikonok, viszont ezek annyira tudományosak és szárazak, hogy nem ideálisak sem ajándékozásra, sem olvasgatásra annak, aki szeretne megismerkedni a pszichológia hátterével. Hány énünk van valójában? Génjeink vagy inkább a környezetünk határozza meg tulajdonságainkat? Honnan származnak az etnikai előítéletek? Mivel magyarázható a hatalomnak behódoló magatartás? Miért hibáztatjuk az áldozatot? Minden téma több apróbb részletre osztható, egy-egy neves szakember elméleteivel, meglátásaival kiegészítve pedig kerek egésszé válik. A pszichológia nagykönyve tömören és közérthetően rendszerezi a tudomány neves képviselőinek korszakalkotó gondolatait. Izgalmas olvasmány mindazoknak, akik szeretnének többet tudni a társas lét kihívásairól és a lelki betegségek gyógyításának történetéről. Ezt a könyvet bátran ajánlom azoknak, akik érdeklődnek a pszichológia iránt. Esetleg barátjuknak, rokonuknak szeretnék ajándékba adni. Sőt, jó lenne, ha minden családban ott lenne egy ilyen könyv, ha kérdésük merül fel, választ kaphassanak belőle. Nem kell félni tőle, olvasni kell, akár többször is.


NR.2.

Nem lenne teljes a lista, ha nem vennénk figyelembe a valóságot, mely szerint szépirodalom ide vagy oda, az olvasók igenis évtizedek óta előszeretettel választják szórakoztató olvasmányként a krimit, abból is a jó öreg, ismert mester, a misztikus krimi csúcsragadozója, Leslie L. Lawrence könyveit. Nem kell őt bemutatni a nagyközönségnek, hiszen sokan ismerik könyveit. Nem csoda, hogy könyvei folyamatosan ott tanyáznak a toplisták élén. Ritka az olyan író, aki ennyire törődne olvasóival. Tavaszi újdonságát, A múlt árnyait március elejére időzítette, s azóta uralja a kategóriát. De miről is szól Leslie L. Lawrence tavaszi bestsellere, A múlt árnyai? A misztikus krimi lazán, könnyedén kezdődik, s mire az olvasó észbe kap, azt veszi észre, hogy ajkát harapdálva az ágyban kucorogva falja a könyvet. Debby Ohara hazatér a családi fészekbe, és ijesztő felfedezést tesz a pincében: ismeretlenek széfet építettek a falba, benne emberi koponyával és egy levéllel. A nyomok az Ohara család korábbi házvezetőnőjéhez és annak fiához vezetnek. Végül fény derül a széf rejtélyére, Debby pedig közelebb kerül a titok megfejtéséhez: ki is az a túlvilági nő, aki álmaiban – és gyakran a valóságban is – meglátogatja, hogy ha nehéz helyzetbe kerül, segítsen rajta. Nem nehéz kitalálni, micsoda csavarokkal és borzalmakkal szövi a hálóját a mester. Egy biztos, most sem csalódnak az olvasók, olvasásra alkalmasnak találtatott a Múlt árnyai című Lawrence-bestseller.


NR.3.

Nem úgy van az Vendelin, fiam, hát a hölgyek kedvence hol marad? Kérdezhetné szabadon Szindbád, miután legurított a torkán egy pofa sört... Valóban, hol maradt a hölgyek kedvence? Ha romantika, nem mehetünk el szó nélkül Danielle Steel, a romantikus világirodalom koronázatlan királynője mellett. Ami a krimiben Agatha Christie, az Danielle Steel a romantikában. Vajon melyik könyvét ajánljuk a több százból? Amelyikből romantikus filmsorozatot forgattak Hollywood legmenőbb sztárjaival? Vagy megafilmet, amely meghódította a filmrajongókat? Bármelyikhez nyúlunk, biztos a siker. Danielle Steel finom gesztusai, könnyed romantikája mentes a giccstől, korunk problémáit remekül ötvözi a modern nők elvárásaival, könyveit olvasva kellemesen kikapcsolódhat az olvasó. Danielle Steel Hotel Vendome című könyvét szeretném ajánlani a romantikára fogékony hölgyeknek. Steel ebben a könyvében is brillírozik, olyan világba repíti az olvasóját, amelyikre mindenki kíváncsi. Miről is szól Steel tavaszi bestsellere, a Hotel Vendome? Heloise anya nélkül nő fel az ötcsillagos hotel fényűző kulisszái között az előkelő vendégsereg, a szállodai alkalmazottak és apja rajongó szeretetétől övezve. Az idillnek azonban egyszer csak vége szakad, mert Hugues váratlanul szerelmes lesz. Heloise úgy érzi, legfőbb támaszát akarják elvenni tőle éppen akkor, amikor egy szerelmi csalódással a háta mögött az apja nyomdokaiba lépve megkezdené munkáját a legendás szállodában. Csillogás, szállodák, mágnások, a világ arisztokratái, szerelmek, intrikák, mesés vagyonok, ékszerek, tenger és fényűzés... Ez a Hotel Vendome. Kell ennél több szórakoztatás? Na ugye! Romantikára éhes milliónyi olvasó nem tévedhet... Talán ön sem, ha ezt a könyvet választja.


http://www.konyvklub.sk/search/node?utm_medium=cikk&utm_source=ujszo.com...

Ajánló