Közülünk valók a VASÁRNAPBAN: Béhr Márton

Dunaszerdahelyen érettségizett a magyar magángimnáziumban. A szlovák színművészetin folytatta. Legutóbb a pozsonyi Nemzetiben két percet kapott, de az a két perc a magyar verbunk diadala lett.

Talabér Tamás felvétele

Szilárd alapokra épülő tánctudása láttán Novák Péter fergeteges szólót komponált neki a Sissiben. Béhr Márton villantott is jó nagyot. Ez most a múltja. A jelen: Rómeó, a szerelem súlya alatt hirtelen férfivá érő veronai nemes a komáromi Jókai Színházban. Vizsgázni a premier után fog.

Milyen érzésekkel indult neki a magyar gimnáziumból a szlovák főiskolának? Osztályvezető tanárai, Peter Šimún és Peter Mikulík hogyan fogadták az első évben? Komáromban, a próbák során Martin Huba rendezése alatt hogyan érezte magát? Milyen volt magyar színpadon szerepelni? Miért nem tudta kitombolni magát? Rómeóval szemben mit érez? Mihez kezd, ha hajnalban felébred, és nem tud visszaaludni?

Minderre és még sok más kérdésre is választ kap, ha elolvassa Szabó G. László interjúját a Vasárnap már megvásárolható számában!

Ajánló